АктуалноБългарияГрадътМненияНовиниПод лупаПод ножа

Канят Гео Груп да проектира ул.“Четвърти януари“ и пасарелки край гробищата

Последните няма да се правят, увери кмета Тотев преди седмици

Таня Грозданова

Поръчката, за която ви разказахме в началото на месеца, в която Община Пловдив се договаря пряко със съветник от коалицията, отново е обявена на същия принцип. Този път поканената фирма е „ГЕО ГРУП“ ООД Пловдив.

Припомняме, че фирмата на общинския съветник от „Кауза Пловдив“ арх. Цветелин Цоневски бе единствена поканена за договаряне без предварително обявление от администрацията в процедура по проектиране на три инфраструктурни обекта в града за 53 000 лева с ДДС. След като Под тепето обяви това от юридическия отдел на общината заявиха, че процедурата е прекратена, като се опитаха да прехвърлят вината на Агенцията за обществени поръчки. В същото време от АОП тотално отрекоха тяхната версия. Накрая, за да излязат всички чисти от ситуацията, се наложи самото архитектурно бюро да откаже договарянето.

Сега за проектиране на следните инвестиционни проекти с включен авторски надзор: Реконструкция на ул. „Четвърти януари” в участъка от бул. „Шести септември” до бул. „Марица-юг”;  Изграждане пешеходен надлез /пасарелка/ над бул. „Княгиня Мария Луиза”, свързваща пешеходния тротоар пред входа на централни пловдивски гробища и пешеходен тротоар пред улица „Маяковски” и втори такъв над бул. „Цариградско шосе”, свързващ тротоарите в района пред бензиностанция „Еко” е отправена абсолютно същата покана към пловдивската фирма ГЕО ГРУП.

Няма лошо, ама когато кметът Иван Тотев пожела да коментира кашата с прякото договарянето с общинския съветник от коалицията, изрично подчерта, че при новата процедура поръчката ще бъде разделена и общината се отказва от пасарелки на бул.“Кн. Мария Луиза.“

Версията, че общината се отказва от пасарелките, дойде отново след наш материал, в който показахме, че на въпросната отсечка има три подлеза и пешеходни светофари, които обезпечават пешеходния трафик на местата, за които са предвидени съоръженията.

След така обявената отново покана за пряко договаряне във въздуха увисва въпросът дали е целесъобразно  проектирането на пасарелки по бул. „Мария Луиза” и то след като вече му бе даден отговор.

В сайта на ГЕО ГРУП се казва, че дружеството работи в областта на геодезията и кадастъра.  Сред големите му проекти в Пловдивско са: Геодезически дейности при изграждане на ЖП лния Пловдив – Свиленград; Геодезически измервания, проектиране и нанасяне в кадастъра на обекти от „ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА РАКОВСКИ” и Геодезически дейност при изпълнение на „Стар Галери” – гр. Пловдив. Между другото, сред клиентите на фирмата са Сиенит и Архитектурното бюро на Цветелин Цоневски.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина