АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Как една дама от отвъд Океана вижда Древния и вечен град

Уна Виркебау в рубриката „Да живееш в Пловдив като местен“

„За краткото време от досегашния си престой успяхме да създадем страхотни приятелства. Нямаме търпение да изследваме града още повече и да се срещнем с всеки един от вас“

Поредният гост в рубрика на онлайн гида Lost in Plovdiv е една усмихната дама, която екипът ни срещна съвсем наскоро. С позитивното си отношение и естествена непринуденост тя веднага ни спечели, а когато си заговорихме колко много харесва Пловдив – ние вече бяхме убедени, че сме намерили следващия човек, с когото искаме да ви „срещнем”. Затова и я оставяме сама да разкаже за себе си:

„Здравейте, името ми е Уна и съм от Сиатъл, Америка. Работя от вкъщи и следователно мога да живея навсякъде по света, а ако желаете да научите повече за мен, може да го направите : @accordingtouna. Миналата година, когато навърших 50 години, реших да се заема с мисията да намеря мястото, което да наричам завинаги мой дом, а и да разбера дали изобщо съществува такова място на тази планета. От момента, в който пристигнах в Пловдив, знаех, че намерих отговора.

Дали е предизвикателство за един американец да живее тук, да. Но аз съм готова да премина всякакви препятствия, защото хората са фантастични, храната и напитките са невероятни, можете да се разхождате навсякъде, има културни и музикални събития през цялото време, а общността на експатите ви приема също толкова радушно, както и местните. Още с излизането си мога да отида пеша навсякъде и никъде не съм се чувствала като част от „общност” така, както тук.

Синът ми и кучето ми се присъединиха към мен от САЩ също . Той играе за полу-професионален футболен отбор и взима уроци по български език. За краткото време от досегашния си престой и двамата успяхме да създадем страхотни приятелства. Нямаме търпение да изследваме града още повече и да се срещнем с всеки един от вас.”

А ето и нейните отговори на нашите блиц въпроси:

Когато приятели посещават Пловдив за първи път, ги водя в…Капана, за да пийнем по бира и да се разходим по чудните улички

Когато е време за парти, отивам в…Обикновено това е след времето ми сън, но най – често около 18 часа може да ме намерите в Judge O’neil’s. Най – добрият ирландски бар в града.

Най – подценяваното място в Пловдив е...Разходките по Альоша, заради великолепните гледки от върха. Както и Гребната база, заради зелените пространства и гребния канал.

Място в Пловдив, което винаги удивлява хората е...Старият град. Архитектурата е зашеметяваща, както и гледките и невероятните скрити кръчми и магазини.

За вкусна храна винаги отивам в... Hemingway е първият ми избор, когато става въпрос за отлична храна и ниво на обслужване.

Най – готиното заведение в града под тепетата е...всичко в Капана. Такова голямо пространство, изпълнено с изкуства и невероятен талант.

Моят алтернативен маршрут в Пловдив е... Просто обичам да се разхождам пеша навсякъде и да се наслаждавам на невероятната архитектура.

Нещо, което не харесвам в Пловдив... котките. „Всички“ се грижат за тях, но те са недохранени и болни и това ме отвращава напълно.

Задължително ви препоръчваме да последвате нейния блог According to Una и да прочетете статията ѝ за Пловдив: The Oldest City in Europe.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина