АктуалноВластГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Какво ще четат бъдещите поколения, изравяйки капсулата на времето от Форума на Филипополис?

Вижте подробна галерия със снимки, от които става ясно, на какво ще се натъкнат в бъдещето като информация за Пловдив

„Завещавам Ви да пазите и обичате града ни, както ние го правим“. Това е личното послание на кмета на Община Пловдив Иван Тотев към бъдещите поколения, поставено в специална капсула на времето, която бе положена на най-ниската точка на Форумния комплекс в западната му част в понеделник.

След церемонията градоначалникът изреди какво още е поставено в писмото до бъдещите пловдивчани. По думите му в контейнера от специална сплав, от която се правят снарядите 155, има: „освен информация за живота в град Пловдив, кратка история, административно устройство, икономическо развитие поставихме още почетен плакет, сребърна монета от специалната емисия на БНБ по повод Европейска столица на културата, изображение на символа на града – Античен театър, карта, трибагреник, традиционна мартеница, снимки.“

Снимки на политическата му страница в социалната мрежа показват ясно от какъв източник точно ще черпят информация за моментната снимка на Пловдив – Европейска столица на културата през 2019, поколенията на бъдещето. Те ще бъдат информирани как Древният и вечен Пловдив е бил управляван от в-к „Пловдив градът“, който според администрацията се нарича „общински вестник“, но иначе е политическият вестник на ГЕРБ. В капсулата на времето конкретно са последните 6 броя на месечника, излезли до момента през настоящата година.

Част от информацията е приложена на компактдиск и флашка. Много ясно, такива са ни съвременните технологии.

Да не би прадедите ни да са мислили, че трудно ще им разчетем надписите на изчезнали езици по разни камъни.

Както е видно от снимките, освен това са приложени визитки на кмета и на общинска фондация „Пловдив 2019“. Исторически книги, енциклопедия на града, апликационната книга … не са им нужни,  за това е пъхната брошурата с акцентите в програмата за тази година.

Вижте още.

„Надявам се тя да устои на времето и след години, когато се отвори, да даде представа за града като цяло,“ рече кметът в края на церемонията.

Ама с тези неща вътре, надали ще е „като цяло“.

И като се замислиш какво пише по откритите артефакти за историята преди хиляди години. Например, „това „нещо“ е издигнато по времето на император „еди кой си“… Май партийният вестник не е лоша идея, а?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. А аз си мислех че вестникът Пловдив24 е партийният вестник на ГЕРБ, особено 6-та и 7-ма страница. Покрай европейските избори излизаше в 20 000 безплатен тираж, след това излезе май само 1 път в 40 000 безплатен тираж ?!

    Сега сигурно ще стартира пак за предизборната кампания и ще се представя пак за уж обективен и най-най.

  2. Нищо партийно не съм видял във вестника на общината. Къде пък го видяхте вие? Разбира се, че разказва за хубавите неща като цяло в Пловдив и по районите, включително и в „Южен“, където кметът не е от ГЕРБ. Все някъде трябва да се прочете и нещо позитивно, че уж независимите медии непрекъснато ни облъчвате с негативни послания и ни вкарвате в някакъв измислен апокалипсис, сякаш живеем в различни измерения. Да не говорим за словесните клоаки във „вестниците“ на Славчо и Каназирева, които редовно задръстват пощенските ни кутии. Хайде поне вие малко по-обективно!

    1. Точно в Южен е пълна кочина, оня лешпер, дет македонските тикви го крепят какво е направил за квартала, освен да лапа заплати и да търка лукс. стол..?!! Една плочка не е мръднал за 4 госини!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина