АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

Какво да правим в Пловдив (17-23.05)

И тази седмица селектирахме най-доброто, което се случва в града – яки партита и концерти, интересни изложби, литературен салон и още

17 май

Delchev at BALLY CLUB

Този петък за първи път зад пулта в клуб „Бали“ ще застане DJ DELCHEV! Очаква ви позитивна и динамична музикална селекция, танци до сутринта, с весели и усмихнати парти хора.

Клуб „Бали“
21 часа
Вход свободен

Mixology #17 с гост барман Никос Хляпас

В новото седемнадесето издание на поредицата събития Mixology на клуб „Фарго“, посветени на коктейлното изкуство, специален гост зад бара ще бъде Никос Хляпас. За вечерта той е подготвил изцяло авторско меню с уникални вкусови комбинации. Не пропускайте да се отбиете в петък, за да разберете кои са те и да ги опитате!

За музикалната атмосфера на коктейлната вечер по традиция се грижат резидентите на бара. Този път зад пулта застават Stan & Visitor Q.

Клуб „Фарго“
21 часа

Откриващо парти FLUCA 2019

На деня след официалното откриване на сезон 2019 с изложбата на Оливие Хьолцл на арт вълната ще премине в музикална. Артистът ще се изяви в своето DJ амплоа и ще пуска подбрана грууви музика за публиката на FLUCA.

FLUCA
18 часа

18 май

Afternoon drinks w/ SKRIN

СКРИН се завръща в Пловдив през май! Темата е ясна – коктейли и шопинг в един от най-стилните барове в Капана – Gingertale. Ще има специална селекция от винтдиж находки с много пролетно настроение.

Gingertale
12 часа

Krembo & Pikebass at BALLY CLUB

Тази събота за ексклузивно парти в клуб „Бали“ се завръща добре познатият ни Krembo. Със своя дългогодишен опит сред белгийската ъндърграунд сцена, базираният в Лондон, Krembo ще ни предложи своя специфичен и модерен звук от дийп хаус, мелодичен тек-хаус и техно, вдъхновен от лейбъли като Diynamic, Innervisions, Ellum, Afterlife, Pampa, Fryhide.

Заедно с него зад пулта ще застане Pikebass – Николай Михайлов e добре познат на пловдивската публика като диджей, продуцент и страстен колекционер на грамофонни плочи. Повлиян от лейбъли, като :Kompakt, International Dj Gigolo,Tresor, Snork Rec, Perlon, !K7, Metroplex и др. Стилът му се базира на придобития през годините опит и взискателното му отношение към електронната музика. Това може само да ни радва, защото музиката, която Pikebass ще ни предложи е строго индивидуална, енергична и извън конвенционалните граници.

Клуб „Бали“
21 часа

Той/тя: думи изгубени в превода

“аз, ти, ние. без тях, думи или звук. жажда, глад, желание. похот, а после допир”

той/ тя/ ние. нашият свят в думи, живеещи извън времето. един код без звукова структура, разгадаеш ли го, твоя e красотата на езика.

„той/тя“ е проект, разказващ истории. той запознава публиката с красотата на езика чрез силата на поезията. естетически минималистичен похват, който засяга теми определящи битието ни в модерното общество.

изложбата е колаборация между Learpe project by rositsa petrova (автор) и Историйки / So Many Stories To Tell (визия и дизайн).

Отсреща
19:30 часа

19 май

Европа Психеделика – Meszecsinka (HUN) live

Месечинка са звуковата част от проекта “Европа Психеделика” на фондация “Метаарт”, който от своя страна е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Самият проект цели визуално и звуково да представи духовните и несъзнавани връзки между традиционните форми на изкуство на различните европейски народи. Музикалната смесица, която Месечинка сътворяват, представлява прекрасно показно на особеностите и чара в музиката на страните от централна и източна Европа. Членовете на бандата, които са с хърватски, български, унгарски и полски корени, умело придават ярките краски на своя собствен фолклор в понякога десетминутните си композиции. Така групата се превръща в една действителна метафора на слогана “Заедно”, защото успява да представи музика, в чията природа се съдържат хиляди километри и милиони хора, в рамките на една композиция, в рамките на един концерт, и това да остави слушателя с усещането за близост, а и любопитство за още.

Като гост в концерта ще се включи и Гергана Димитрова – Белонога (Мистерията на българските гласове, Ева квартет), а визуализациите ще бъдат оформени от унгарския шампион по 3D мапинг BiMaxim.

Бар „Конюшните“
Врати: 19:30 часа
Вход: 10 лв.
Билети в мрежата на bilet.bg

21 май

Яна Букова в Пловдив

Яна Букова ще бъде гост на Литературен салон Spirt and Spirit. Яна Букова е български поет, писател и преводач от гръцки език. Родена е в София и е завършила класическа филология в СУ. От 1994 г. живее в Атина, където е редактор на списание за поезия и визуални изкуства.

Петното на Роршах
19 часа

22 май

Ratio представя: Тайните в сърцата на галактиките

Ratio и Владимир Божилов идват в Пловдив, за да ви пренесат в света на квазарите и блазарите!

В сърцето на всяка галактика, включително и на нашия Млечен път, дебне свръхмасивна черна дупка. Това е истинско космическо чудовище, което с лекота би събрало в себе си милиони Слънца. Понякога чудовището огладнява и тогава галактиката може да се превърне в обект, изхвърлящ колосални количества енергия. Добре дошли в света на квазарите и блазарите!

Науката открива тези обекти, наречени активни галактични ядра, преди малко повече от 50 години. Ала разкриването на цялата история за тяхната еволюция, механизъм на лъчение и класификация отнемат десетилетия. Дори днес учените активно продължават да ги изследват. Българските специалисти също не правят изключение, а отговорите, които търсят дават представа за развитието на цялата Вселена и нейното минало.

За лектора:
Д-Р ВЛАДИМИР БОЖИЛОВ е преподавател в катедра „Астрономия“ на Физически факултет на Софийски университет, активен комуникатор на науката и лектор в планетариума на Детски научен център „Музейко“. В периода 2012-2018 г. е бил научен, а след това и главен редактор на сп. ВВС ЗНАНИЕ.

Д-р Божилов е активен популяризатор на науката и редовен лектор на Софийския фестивал на науката, Европейска нощ на учените и други. Спечелва второ място в конкурса за комуникация на наука „Лаборатория за слава FameLab“ 2010 и първа награда в международното му издание „Hall of FameLab“ 2014 в Лондон, Великобритания. Чест гост е в радио и телевизионни предавания, където разказва на достъпен език най-новите открития от областта на Космоса. Съавтор е на книгата „Живот и Вселена“ и автор на повече от 30 научни и над 70 научнопопулярни публикации. От февруари 2017 г. е Национално контактно лице по Програма Хоризонт 2020.

Клуб „Войд“
19 часа
Вход свободен

Късо кино с гост Станислава Айви

В седмото издание на КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО за 2019 специален гост ще бъде Станислава Айви. Тя ще ни каже няколко думи за дебютния си късометражен филм „I KNOW WHAT YOU DID“. Ще видим и два от документалните ѝ филми (за Изабел Алиенде и за Брайън Краус), част от поредицата Cinema Confidential, която ни приближава до света на киното.

Клуб „Фарго“
19:30 часа

23 май

Swingin’ Thursdays in May

Thursdays don’t mean a thing if it ain’t got that swing!

Gingertale е мястото, където се навъртат местните суинг мафиоти. Всеки четвъртък вечер Капана пулсира под техните танци и даже паветата се размърдват в бурния джаз.

На бара се забърква тайнствена смесена напитка, която може да вдъхнови и най-случайния минувач да опита още едно питие, а защо не и танц!

Gingertale
21:30 часа

Източик: Lostinplovdiv.com

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина