АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

Какво да правим в Пловдив (10-16.01)

Тази седмица няма да се оставим на зимната летаргия. Очакват ни готини концерти, стендъп комедия и диджей партита

 

10 януари

Керана и космонавтите @Bee Bop Café

Този петък на сцената на Bee Bop Café ще видим Керана и космонавтите. Ще чуем всички авторски парчета на групата до този момент и няколко напълно обезобразени кавъра.

Bee Bop Café
21 часа
Вход: 8 лв.

MoneyToBlow 2.0

Петък е международен ден за танци! За вечерта Qbar са ни приготвили музика от DJ Todor Tumbalev, вкусни коктейли и хиляди усмивки!

Qbar
21 часа

Блъдръш Aкустично – Пловдив + Le’Push

Феновете на акустичните вибрации, ще могат да се насладят на Блъдръш на живо в Пловдив. Към концерта ще се включат Le’Push.

Пост култура
19:30 часа
Вход: 10 лв.

Throwback Friday / Meet the Oldies

В петък ще превъртим лентата назад и ще се опитаме да се върнем в едни други времена от историята на любимото ни барче. Като за пълна автентичност са поканили някои от „старите играчи“ зад бара, които отново ще ни поразкършат с готина музика и много, много шотчета!

Фабрик
21 часа

Художнико, нарисувай ми Фрея

Една вечер със звуците на скандинавски фолклорни песни и викингски саги с група Freija. Различното ще е,че митичните същества, населяващи северняшките приказни светове, ще получат своя образ в багрите на художника Иван Богоев. Причудливата колаборация между музика и живопис ще пренесе Пловдив в света на героите и валкириите, на дървото Игдрасил, вълка Фенрир и прекрасната Фрея, вечно търсеща своя любим Одър.

Vintage House
21 часа

11 януари

Resident Night: Kalyas

Съботата се очертава да е слънчева под тепетата и ледената пързалка ще е пълна с хора. А вечерта на гости на „Пощата“ ще е неповторимият Kalyas.

Пощата
21 часа

Да се разходим по ръба

Младежка ЛГБТ организация „Действие“ идва на гости в Пловдив, за да потърсим отговори на важни въпроси, свързани с ЛГБТИ бъдещето. Събитието ще започне с прожекция на филма ‘Брак’ на Слава Дойчева.

Предстои ключов етап, в който ще се вземат решения в какви посоки ще поеме това бъдеще. Затова историята и мнението на всеки е от значение.

Отсреща
17 часа

12 януари

Стендъп комедия в Пловдив

Тази неделя на сцената на Комеди клуб Пловдив ще видим трима от най-добрите стендъп комедианти в страната. Васил Ножаров, Петя Кюпова и Ники Банков ще ни разсмиват в продължение на час и половина с най-добрите си и любими шеги.

Петното на Роршах
19:30 или 21:30 часа
Вход: 12 лв./ 10 лв. за учащи

13 януари

Музикален куиз

На първото издание на музикалния куиз за 2020 година ще проверим меломанските си знания и ще се забавляваме с музика, напитки и много настроение. Куизът ще включва въпроси от разнообразни жанрове и години.

Фарго
20:30 часа
Такса: 3 лв. на човек

14 януари

Колега @Bee Bop Café

Сцена в Jazz-a и Драматичен театър Ловеч представят „Колега“, комедия за размисъл, авторски спектакъл на Ованес Торосян и Петко Венелинов.

Митко и Спиро са шофьори на маршрутки: тяхното ежедневие изобилства от изнервен трафик, хумор, бит, клаксони. Като че ли са намерили своята златна среда до един момент, в който не загубват работата си…

„Колега“ е обръщение на професионалните шофьори помежду им, но и нещо много повече. Със съвременни театрални похвати, „Колега“ изследва микросвета на една специфична социална прослойка, от която през смях и размисъл можем да научим много повече за нас самите.

С над 20 роли в киното зад гърба си, Ованес Торосян е сред най-любопитните лица не само на екрана, но и в съвременните форми на изпълнителските изкуства като импровизационния и документалния театър. Петко Венелинов също има богат опит на сцената с най-актуалните български режисьори и отскоро е познат на малкия екран от сериала „Скъпи наследници“.

След представлението ще можете да се срещнете с авторите му и да споделите своите впечатления.

Bee Bop Café
19:30 часа
Вход: 12 лв.

Viva Vivaldi

Със специалното участие на цигуларката Лия Петрова – поканена за солист на Церемонията по предаване на щафетата на Европейска столица на културата! Лия Петрова е цигуларка с блестяща международна кариера, носителка на първа награда от престижния международен конкурс „Карл Нилсен“ в Дания.Свири с уникалната италианска цигулка Matteo Goffriller от 1690 г., предоставена ѝ от Queen Elizabeth Music Chapell.

Диригент – Константин Добройков
Солисти: Лия Петрова, цигулка
Киоко Мороока, фагот

Държавна опера Пловдив
19 часа
Билети

16 януари

Удивителните създания на остров Борнео

Директорът на Регионалния природонаучен музей – Пловдив гл. ас. д-р Огнян Тодоров ще представи първата научнопопулярна презентация за 2020 година със заглавие „Удивителните създания на остров Борнео“.

През лятото на 2019 той и Светлозара Казанджиева (докторант по зоология, ПР и екскурзовод в музея) бяха част от международна експедиция на остров Борнео, където имаха шанса да се докоснат до изключително голямото биоразнообразие на тропичните дъждовни гори. Островът е дом на най-старите джунгли на Земята, на множество ендемични и застрашени от изчезване видове.

На 16 януари гл. ас. д-р Огнян Тодоров ще представи в Планетариума на музея най-интересните животински и растителни видове, които е заснел по време на едномесечната експедиция в това отдалечено и непознато за повечето от нас място.

Лекторът, освен директор на природонаучния музей в Пловдив, е ентомолог, преподавател, ръководител на научни и екологични проекти, любител фотограф, човек с широки познания в сферата на природните науки.

Природонаучен музей Пловдив
18:30 часа
Вход свободен

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина