АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (18-21.03)

Изкуство, литература, театър – единственият дигитален гид под тепетата отново подбра по-добрите събития тази седмица

Снимка: lana_sdnk

18 март

Драконът

Гостува Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

Пиесата „Драконът“, забранена по времето на Сталин, режисьорът Явор Гърдев дефинира като притча за въплъщенията на властта, която поразява с актуалността си. „Когато детските писатели започнат да пишат за възрастни, въображението им с болезнената си проницателност направо разбалансира света. Това е пиеса за дълбоките човешки интуиции и мотивации, по отношение на които политическите идеологии са само вторична маска, риторическо алиби“, обяснява Явор Гърдев подхода си към текста, превърнат от него в блестяща антиутопия.

Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова, музиката е на Калин Николов. Главните персонажи защитава с изключително майсторство звездната актьорска четворка: Михаил Мутафов, Михаил Билалов, Стоян Радев и Ованес Торосян, заедно с младия Ненчо Костов, 16-годишната Александра Златева от Детско-юношеския театър „Златното ключе“ и 7-годишния Здравко Кънчев от Детската театрална академия „Питър Пан“ при Държавен куклен театър Варна. Във великолепния ансамбъл се вписват адекватно и останалите актьори от различни театрални поколения.

Драматичен театър Пловдив
19 часа

Рандеву

„Рандеву“ е танцов пърформанс, създаден от Компания АКТ, за да се запознае с пловдивчани. Това танцово шоу, споделено в близостта, е възможност да поговорите с артистите, да разберете създаването и спектакъла Лию Детр. Пърформънсът ще бъде последван от приятелски аперитив, за да се продължи общуването и да се създаде връзка между артистите и публиката.

Понеделник 18 март – от 17:15 ч.
Център за изкуства и себепознание „Пълдин АРТ Клуб“ гр.Пловдив – бул.Христо Ботев 112 ет.1

Понеделник 18 март – от 20:00 ч.
Гайо Шоколад – Gaillot Chocolate фабрика за шоколади – ул. „Просвета“ 1А, Прослав

Вторник 19 март – от 15:00 ч.
Младежки клуб „Рома” Столипиново 1996 – ул. „Малина“ 12

Вторник 19 март – от 18:00 ч.
Танцово студио „Duende“-Пловдив – ул. „Цар Георги Тертер“ 23

Вторник 19 март – от 20:00 ч.
Бар BABA YAGA Plovdiv – ул. „Свети Климент“ 7, Пловдив

Сряда 20 март – от 14:30 ч.
Медицински Университет, на открито – бул. Васил Априлов 15А

Сряда 20 март – от 17:00 ч.
Студентски общежития на МУ – ул. „Царевец“ 2, блок 1

Вход свободен

19 март

Пеат некогаш в Литературен салон Spirt & Spirit

Екипът на „Пеат некогаш“ ще представи специалното си хартиено издание „Флорентинците“. Ще имате възможността да им зададете трудни въпроси, с риск да не получите отговори.

Петното на Роршах
19 часа

20 март

Изкуството на свободата – прожекция

По повод 30 години от падането на Берлинската стена, която се отбелязва през 2019 г., в Пловдив гостува единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Включени са творби на емблематични художници, творили по Берлинската стена, като Тиери Ноар, Кристоф-Еманюел Буше, Киди Ситни, Индиано, Хайнц Куздас и Петер Унзикер, както и произведения на международно признати улични артисти, като Джеф Аерозол (Франция), Борондо (Испания), C215 (Франция), Джон Краш Матос (САЩ), ДАлийст (Китай), Фейт47 (Южна Африка), Джими Си (Австралия), Л7М (Бразилия), Рън (Италия), 1Ъп (Германия) и Джон Долан (Великобритания).

Проектът е съпътстван от над 30 документални филма на френския режисьор Кристиан Гияне, запечатали създаването на всяка творба от колекцията.

Клуб „Фарго“
19 часа

Още събития вижте в Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина