АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (04-07.02)

Тази седмица в Пловдив ще се насладим на най-доброто от българското изкуство на 20 век, ще си говорим за история, ще слушаме джаз

4 февруари

Ginger Milonga

Отново ще се потопим в магията на аржентинското танго на прекрасно място с перфектен танцов под! Gingertale ще ни посрещне с уникални коктейли и топло гостоприемство! Както винаги, за музиката ще се погрижи Мата!

Gingertale
21 часа
Вход свободен

Частна колекция картини и скулптури на „Изкуство.БГ“

Градската художествена галерия представя за първи път пред публика повече от 140 творби – живопис, скулптура и рисунка от колекцията на дружество „Изкуство.БГ“. Престижната експозиция съдържа ценни произведения от най-известните български художници от началото на 20 век до наши дни. Сред тях се открояват имената на Ярослав Вешин, Антон Митов, Иван Мърквичка, Владимир Димитров – Майстора, Иван Милев, Гошка Дацов, Златю Бояджиев, Дечко Узунов, Сирак Скитник, Давид Перец, Илия Бешков, Жорж Папазов, Николай Дюлгеров, Димитър Казаков – Нерон, Атанас Яранов, Светлин Русев и на други знакови творци. Събраните произведения дават представа за различни периоди в творческия път на артистите, показват някои от тях в неочаквана светлина, която разкрива сложния процес на изграждане на техния характерен стил. Публиката ще се запознае и с малко известни творби на известни художници, правейки авторите им по-близки, по-познати, по-разбираеми.

Произведенията, които ценителите ще видят на двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15, са част от колекцията на дружество „Изкуство.БГ“. Създателите ѝ планират да показват в бъдеще още картини и скулптури в тематични изложби.

Градска художествена галерия
Откриване: 4 февруари, 18 часа
4 февруари – 24 февруари

5 февруари

Не ме докосвай

За него THE HOLLYWOOD REPORTER пише: „Безмилостна и завладяваща творба. Проникновен поглед към човешката сексуалност, поразяващ със своята интелигентност, самоувереност и оригиналност.” А INDIEWIRE допълва: „Радикално човечен, смел трактат за странната (и често белязана от отчуждение) връзка, която човешките същества имат със собствените си тела.“

Самата Адина споделя: „На 20 години си мислех, че знам всичко за любовта, за това как трябва да изглежда една здравословна интимна връзка, за това как функционира желанието. Сега, 20 години по-късно, след всичките опити и премеждия, които съм имала, всичките ми тогавашни представи постепенно изгубиха своята категоричност и с течение на времето станаха все по-сложни и обезпокояващо противоречиви. Като отражение на това мое лично пътуване НЕ МЕ ДОКОСВАЙ е художествено изследване на човешкия копнеж и (не)спосбността ни да докосваме и да бъдем докосвани, да установяваме контакт.“

НЕ МЕ ДОКОСВАЙ се вглежда в това как можем да открием интимност по най-неочаквани начини и как да обичаме другия, без да изгубим себе си. Режисьорката и нейните герои предприемат дръзко пътуване към интимността. На границата между реалност и фикция НЕ МЕ ДОКОСВАЙ следва емоционалното пътуване на Лаура, Томас и Кристиан с дълбоко съчувствен поглед към интимния им живот. Жадуващи интимност и същевременно дълбоко уплашени от нея, те се опитват да преодолеят старите модели на поведение, защитните механизми и табута, да срежат пъпната връв и най-накрая да се почувстват свободни.

Филмът е копродукция на Румъния, Германия, Чехия, България и Франция. Българското участие във филма е на продуцентката Мартичка Божилова („Агитпроп“), с музиката на Иво Паунов, при звука в името на Веселин Зографов и специалистите по кастинга. Участват и двама български актьори – Ирмена Чичикова и Георги Налджиев.

Световна премиера Берлинале 2018 – „Златна мечка” за най-добър филм

Специални гости на прожекцията ще бъдат режисьорът Адина Пинтилие и актрисата Ирмена Чичикова.

Lucky Дом на киното
19 часа
Билети онлайн: https://goo.gl/g3zdcE

Още събития в Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина