АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (19-22.11)

Тази седмица в Пловдив ще дегустираме младо вино, ще си говорим за литература и ще слушаме джаз

19 ноември

Полина-Десислава Батешкова в Код червено: литература

Код червено: литература ви кани на премиерата на „Шепоти“ – дебютната поетична книга на Полина-Десислава Батешкова.

Шепотите са всички онези прозрения, опълчващи се на баналното изричане, всички онези нюанси на истините, които прозират по различен начин всеки път. Най – тайните дебри на съзнанието често остават незасегнати от фактите. Понякога това са прозаични мисли, преправили пътя си в ежедневието, леко достигащи същината в глъбините на душата. Понякога мълчат упорито и чакат да бъдат намерени в най – крайните вълнения на сърцето, но те винаги са там – чакащи да бъдат прелистени, преживени и предадени на някого. Шепотите са всички. Шепотите са всичко. Само трябва да се заслушаш.

U PARK Gallery
19 часа

„Дефиле на младото вино“

Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ ще събере над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня. В последния уикенд на месец ноември – 23, 24 и 25 уличките на Стария град на Пловдив ще се изпълнят с радостни хора, нетърпеливи да опитат последната реколта на изключителните български технолози по пътя на културно – историческото ни наследство.

По повод 10-годишния юбилей тази година събитието ще протече с кауза: Стимулиране на развитието и образованието на младите кадри в сферата на винопроизводството, кетъринга и туризма, като 5% от приходите на фестивала ще инвестираме в поощряването на някои от най-изявените студенти от съответните специалности от Университета по хранителни технологии – Пловдив.

„Дефиле на младото вино-2018” ще започне в 13 часа на 23 ноември /петък/ за десети път с Дионисиево шествие от площада пред Общината. След кратка програма танцьорите и музикантите от ансамбъл „Тракия“ ще ни поведат към Стария град, където се състои откриването на фестивала от официалните лица и известен изпълнител.

Символичният старт на консумацията на младо вино ще стане по традицията с отварянето на първата бъчва на миналогодишен носител на златно отличие. Официалните лица ще поведат ценителите на хубавото българско вино по къщите, приютили майсторите на виното. Дегустациите в трите дни ще са в:

• ПЕТЪК, 23 НОЕМВРИ – 14-18 ч.
• СЪБОТА, 24 НОЕМВРИ – 11-18 ч.
• НЕДЕЛЯ, 25 НОЕМВРИ – 11-17 ч.

Посетителите ще могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, ще се предлагат на покупна цена заедно с жетони.
Съветът по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират „Дефиле на младото вино” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии, висшите учебни заведения и всички участници във винения бизнес. „Дефиле на младото вино” заема важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.

Повече информация на www.wineshowplovdiv.events

No Sense Cocktail Night

Понеделник е спряган за най-лошия ден от седмицата, затова No Sense решиха да го направят поне три идеи по-хубав от обикновено! Коктейлната им вечер ще бъде много свежа и лятна, това е сигурно. Всеки понеделник, ще можете да се наслаждавате на различни коктейли представени от техните бармани!

No Sense
20 часа

20 ноември

Живот на маX

Това е историята на човек, разглеждан като махало, което прелита между крайностите. Едно е да знаеш две и двеста, но никога не желаеш да знаеш петдесет или сто. Просто не е готино.

Можеш ли да бъдеш умерен в изборите си? Можеш ли да бъдеш само радикален? Защо ни плаши да бъдем обикновени? Желаем да сме различни и нашите преживявания да са най-забавните, най-невероятните и най-крайните. Именно те да ни различават и да подхранват егото на уникалността. Защо не можем да проведем нормално ситуация, без наличието на ексцес? Защо живеем в крайностите? Всичко е черно и бяло, добро и лошо, ляво и дясно! Къде е средата или няма такава, защото ни е страх от посредственост, ако сме именно в нея.

Едно представление за крайностите на света, облечени в шума на преживяванията и екстаза от личната ни позиция! Най-доброто е твоето! Най-яката случка е твоята. Позицията на единствения жив организъм, а именно твоят собствен!

Както казва МАКС:
Аз съм Макс. И съм супер известен. Не ме знаеш кой съм аз ли? Ако си мислиш, че аз знам кой си ти, си в жестока заблуда. Абе какво ме интересува? Я ела, да ти покажа аз кой съм, тоя път ще ме запомниш, цял живот няма да ме забравиш.

Това са думи на Макс, купуващ си вестник, пребиващ продавача и прекарващ нощта в полицейския участък.

МАКС: Животът е супер як! За какво ви е тоя живот, за да си го пазите в къщите? Този живот е, за да го живеем на макс. Ама супер на макс. Без компромиси, без оправдания. Безкрайно парти всеки ден и всичко е супер, и трябва да сме на предела! На педала постоянно, иначе съм посредствен. Ама аз не съм като вас, аз не се крия, аз съм Макс, бейби! Супер на МАКС. Защото тоя живот е за усещане, не съм зрител в него. За това завърти копчето до края, карай в насрещното и дори на умреш, ще знаеш, че си го живял тоя живот. Усетил си го! Затова дай ми твоя максимум, като мен, но не можеш да си като мен, само можеш да искаш. Защото аз съм Макс, човекът без граници.

Това е история за грешките на знаещия съвременен човек и отказа му той сам да създаде свой собствен рай. Една неочаквана гледна точка за смисъла на съществуването, преминавайки през живота с 300 километра в час.

Bee Bop Café
20 часа
Вход: 8 лв.
Билети за спектакъла ще се продават на място, непосредствено преди началото

Рашко Младенов гостува в Пловдив

Много сладкодумна, лишена от маниакално его е книгата със спомени на Рашко Младенов – човек, през чиито очи си заслужава да видим живота, който отмина в последните 40 години. Ще се срещнем в литературния салон на Пловдив!

Петното на Роршах
19 часа

21 ноември

The pleasure of sharing

Удоволствието от споделянето – специална джаз селекция и коктейлно предложение за двама!

Вижте всичко в Lost in Plovdiv.com.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина