АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив през уикенда (15.02 – 17.02)

Снимка на корицата: Bally Club

15 февруари

„Жените в градските и селските райони“ – пътуваща фотоизложба

Проектът „Жените в градските и селските райони“ организира пътуваща изложба в пет региона на България – Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково в периода септември 2018г. – март 2019г., която визуализира ежедневието на българските жени, популяризира техните местности и провокира дискусия за ролята на жените в обществото.

Чрез силата на фотографията и техниките на устната история, проектът цели да създаде алтернативна история за тези, които традиционно са лишени от такава – жени от селски райони, бедни жени, жени от малцинствата, възрастни жени и с увреждания, но и ще запечата и изявени лидерки, които променят своите общности. Той ще даде гласност на индивидуалния опит и преживявания на жените-участнички в изложбата по общественозначими теми като „образование“, „работа“, „култура“, „семейство“, ще конструираме нова „колективна памет“ и разбиране. Така ще поставим под съмнение кое е исторически важното и ще провокираме и насърчим дискусии по места за (традиционната) роля на жените в нашето общество – кое е видимо и кое не, кои са „героите на деня“ и как те движат обществото.

Изложбата „Жените в градските и селските райони – поглед върху тяхната роля в обществото“ е част от културната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е съфинансирана от ОФ „Пловдив 2019“ – Програма „Читалища“

НЧ „Алеко Константинов“ – гр. Пловдив

18 – 19 часа

ПРОГГ B-Day Special – Plamen K B2B Pink Tsonk

ПРОГГ e непретенциозен B2B музикален проект на Plamen K и Pink Tsonk. Идеята е да се покаже модерното ъндъграунд прогресив звучене. Както се досещате от името музиката ще е основно progressive house/tech house/techno.

Groove Music&Art Kapana

21-03 часа

Ostava Live in Concert After The Valentine’s Day @Bee Bop Café

Само ден след 14-ти февруари, най-любовната група на България, се завръща в Bee Bop Café за специален лайв, инспириран от измеренията на Любовта. Канят ВИ да се обичате и слушате някои от най-известните любовни парчета на групата!

Вечерта ще е наситена с най-лиричните и красиви мелодии. Всъщност, когато Свилен, Жоро, Сашо, Боби и Дани са на сцената, всяка песен е на честотите на любовта.

Билети: https://www.eventim.bg/bg/ – 15 bgn на предварителна продажба, 20 bgn – в деня на концерта и на място

Bee Bop Café

22 – 01 часа

Vanina at BALLY CLUB 

На 15-ти февруари зад пулта в BallyClub, ще застане млада, талантлива и изключително амбициозна диджейка – Vanina. Повлияна от духа на немската клубна култура, повече от 10 години се развива в свой индивидуален стил и звучене, което прави партитата и запомнящи се във времето.

BallyClub

21 – 03 часа

16 февруари

Slow Food Plovdiv Fest

Пловдив е богат не само на история и култура, но и на кулинарни традиции.

Slow Food Plovdiv и Фермерски пазар Пловдив ви канят на 16 февруари да празнуваме #заедно многообразието от местни вкусове!

Събитието ще включи срещи с експерти по гастрономическа култура от Италия, Албания и България, фермерски пазар и дегустация на домашни традиционни храни от пловдивския район.

Slow Food Plovdiv Fest се организира от Фондация LocalFood.bg в партньорство със Slow Food в България, Slow Food International, Областна администрация Пловдив, Regional Development Agency with BSC for SMEs, Община Пловдив – Район Централен, Община Пловдив – Район Тракия и Restaurant Central. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC.

Central Events, ул. „Княз Александър Първи” 32

09 – 19 часа

Lindy Hop Plovdiv’s 3rd Birthday Party

Независимо дали танцувате, или не, заповядайте на нашия празник, за да усетите неповторимата зареждаща атмосфера на суинг танците. Gingertale е мястото, което вибрира в нашия ритъм, а Asya Vladimirova ще се погрижи музикалната селекция да е на ниво. И понеже е необикновено парти, ще има и още гост DJ-и! Талантливият фотограф Никола Гюлмезов ще заснеме многото незабравими моменти от дансинга!

Gingertale Bar

21:30 – 03 часа

Приказката в мен / Работилница „Пепеляшка“

Вълшебните истории имат поука, която крие механизмите за решаване на житейски проблеми. На тази идея се базира проектът „Приказката в мен“, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC. Входът е свободен за всички желаещи и няма ограничение за възрастта на участниците. В работилниците са подбрани вълшебни приказки като всяка разказва как човек преминава през различни житейски препятствия и кои са общите и индивидуалните, видими и невидими начини за тяхното преодоловяне. Те ще бъдат представяни за и с публиката, като „актьорите” ще решават в каква роля и на какъв етап от разказа да се включат.

В затъмнено помещение участниците разпределят ролите и изиграват приказката като в театър. Някои участници имат реплики, но всички преминават през различните приказни етапи. Чрез символните кодове на астрологията, водещата Краси Кирчева „превежда“ историята от „символен език“ на „житейски език“. След работилницата – навън, емоционалната памет пренася щастливата развръзка и в живота на участниците.

Кога: 16 фев „Пепеляшка“
Къде: U PARK Gallery, Галерия „U-park““,
ул. „Отец Паисий“ 24
Вход: свободен / капацитет до 30 души/
Водеща: Красимира Кирчева, автор на
„Юздите на вълшебните коне“
Събитието се провежда в: затъмнено помещение с UV
осветление.
Препоръчително облекло: с яркобели връхни дрехи

U PARK Gallery

15 – 17:30 часа

ROCCO at BALLY CLUB

След толкова много години зад пулта, DJ ROCCO няма нужда от представяне. Един от познатите диджей в града под тепетата, който винаги е подготвен да се погрижи за максималното добро настроение на гостите!

BallyClub

21 – 04 часа

17 февруари

Stop the Schizo LIVE at Bee Bop Cafe 

Софийската поп-рок ретро-фючър био-метъл група Stop the Schizo пристига в града на любовта и културата #pLOVEdiv за бутиков лайв в любимото на малки и големи Bee Bop Cafe. Елате да кажем заедно Не! на тихите и спокойни неделни вечери на дивана пред телевизора.

Stop the Schizo е независима музикална формация, основана през 2014 г. в София. Групата има зад себе си два студийни мини-албума – Start (2016) и Extended Glorious Splendor (2018) – и два видео-клипа.

Bee Bop Café

20 – 23 часа

Източник: LOST IN PLOVDIV

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина