АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив през уикенда (05-07.10)

5 октомври

Dub Session at Groove

Този петък в Groove Music&Art ще обърнем внимание на един не толкова популярен стил в електронната музика. DUB е много широко понятие, въпреки че стилът е минималистичен и семпъл, и на пръв поглед дори елементарен. Ще преминем през различните разновидности дъб заедно със селектор PARAPITEK feat. NENKO.

Groove Music&Art
21 часа

Electric Orpheus Promo Party

Electric Orpheus се завръща в градска среда. Загряваме за есенното издание на 20 октомври.

Музикална селекция от Common Future Team.

Специален гост: jOObba.

Клуб „Фарго“
21 часа

Остро парти

Време е спиртно да се уХИЛЛим, както си е по традиция, щом има ООООСТРО ПАРТИ!

DJ-ят на Капана, един от колосите на Локалка – Митко Хила, ще бъде пощальон тази седмица, за да изострим положението в Бар „Пощата“! Музиката ще бъде яко хип-хоп и рапец, бате, а партито е гарантирано!

Свежите бармани ще ви изкушат със страхотни алкохолни предложения, така че хич не му мислете, а за парти се подгответе!

Бар „Пощата“
21.30 часа

EGGоисти | 1 година Нож и шейкър

Знаете ли какво е брънч? А обичате ли да хапвате лека и вкусна храна, комбинирана с чудна напитка, особено след предната дива вечер!? Ако отговорът ви е ДА, обичате следобедните срещи с приятели през уикенда и още повече обичате вкусните храна и напитки, значи това събитие е точно за вас!

EGGоисти – това е името на следващото събитие на кулинарното дуо „Нож и шейкър“. То съвсем не е случайно и ако вече се досещате, че ще има яйца и… Те ще са повече, отколкото очаквате! Шеф Петко Шаранков и миксологът Михаил Узунов са подбрали страхотни рецепти за двудневно и лежерно брънч преживяване. Ще ви очакват леки и свежи коктейли, апетитни леки ястия, усмихнати хора и гастрономски EGGоизъм! Важното уточнение е, че всяко едно от апетитните брънч блюда съдържа яйца.

Освен че ще ни посрещнем с добро настроение и вкусен аромат, носещ се из цялото заведение, кулинарното дуо имат още един повод за събиране. През октомври 2018 година отброяваме 1 година от първото събитие на „Нож и шейкър“!

Не забравяйте да резервирате своите места за най-добрия брънч уикенд в Пловдив!

Vintage House
5 и 6 октомври
11-16 часа

6 октомври

ONE DANCE WEEK: АТМА (световна премиера)

ХИЩНИКЪТ (АТМА) е международна копродукция на ONE DANCE WEEK, Вig Story Performing Arts Services и Centre Cívic Barceloneta – Барселона.

ХИЩНИКЪТ (АТМА) е силен повик срещу животинската природа на човека. Изгряващите гръцки артисти отправят танцувален апел към първия сред живите организми – човека-господар, който експлоатира природата. Вплитайки тела, за да изобразят различни символни животни, Данай и Дионисиус разказват истории за оцеляването, доминацията и слабостите, които определят кой е по-силен и кой да надделее.

Използвайки ритъм, сенки и изчистена естетика, Данай и Дионисиус ще ни отведат в загадъчно пространство. Там превъзходството на хората над животните не съществува. Там може и да срещнем просто една утопия, но целта на двамата танцьори е поне да опитаме да си я представим. Ако все пак можеше да е наистина?

„Докато хората продължават да унищожават безмилостно останалите живи същества, никога няма да постигнем добро здраве и мир. Докато хората убиват животни, те ще се избиват и един другиго. Този, който сее смърт и болка, не ще пожъне никога радост и любов.” – Питагор

Дом на културата „Борис Христов“
19.30 часа
Билети за ХИЩНИКЪТ (АТМА) може да намерите на касите на EasyPay в цялата страна или онлайн в системата на EPAYGO

Expectations „Bye-Bye Youth“ Album Promo + Vzriv and Delate

Expectations ще представят новия си аблум „Bye-Bye Youth“ в „Пост-културна сцена“ в Пловдив! Специални гости на събитието ще бъдат Взрив и Delate! По време на концерта ще бъдат налични дискове и винили с албума, както и чисто нови дизайни с мърч на бандата.

Пост-културна сцена
20 часа

Още места и събития, които не са за изпускане през настоящия уикенд, може да намерите в Lost in Plovdiv.com.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина