АктуалноГрадътНовини

И Пловдив се вдигна срещу кандидатурата на Иван Гешев (СНИМКИ)

Малко над 100 души се събраха пред сградата на Прокуратурата на площад „Съединение“

Нов и по-достоен кандидат поискаха протестиращите

Пловдивчани се вдигнаха на тих протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокуратурата. Без много скандирания, малко над 100 граждани изразиха недоволството си срещу наследника на Сотир Цацаров. Те се събраха след 18:30 часа на площад „Съединение“ пред входа на прокуратурата.

Част от протестиращите носеха плакати, иронизиращи цитата на Гешев, който преди дни каза, че „не е привърженик на разделението на властите“. Под различна форма с листове и плакати пловдивчани разкритикуваха тази му позиция. Други имаха надписи, че заедно с Борисов и Пеевски, тяхната власт се превръща в диктатура.

„Не смятаме, че този кандидат е достоен. Начинът на избиране също е странен – като посочен от Сотир Цацаров, сякаш властта на главния прокурор е наследствена. Искаме нов кандидат, който да бъде по-достоен за тази позиция“, коментираха протестиращите.

Нов, по-голям протест ще се проведе на 9 септември на същото място, отново от 18:30 часа. Протестът е под наслов „Пловдив срещу Мафията“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Само тези хора, които бяха на площада, имат правото да се нарекат Горди пловдивчани! Цял Пловдив и цяла България трябва да застанат срещу тая шайка българоубийци, наречена правителство!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина