АктуалноНовиниСъдТемида

И Маринела Арабаджиева кацна

Зам.-главният прокурор: Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева, която бе арестувана в Испания, кацна със самолет на летище София малко след 17:10 часа днес. От аеропорта в столицата тя бе качена в кола на съдебна охрана и откарана в следствен арест, където разследващи ще я запознаят с обвиненията, които са й повдигнати.

Така бе изпълнена екстрадицията й. Тя бе разрешена от испанските съдебни власти по дело на Специализираната прокуратура срещу нея и част от семейството й за участие в престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Арабаджиева бе върната в България с редовен полет от Мадрид.

„Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места. Това е ситуацията след повдигнати обвинения“, заяви зам.-главния прокурор Иван Гешев по повод на екстрадицията на Маринела Арабаджиева.

„Няма как ти да засегнеш сериозни икономически интереси – говоря за случая с Арабаджиеви, говоря за случая с Баневи, за случая с кой ли още не – с Миню Стайков, защото зад това стоят пари. Няма как тези хора независимо дали се харесват или не се харесват, дали се обичат или не се обичат, да не се обединяват в клубове по интереси. И техният интерес е това да не се случи да не продължава, те да не бъдат арестувани, да бъдат оправдани, да бъдат пуснати, да докажат че нищо не се е случило и прокуратурата е виновна. Това са нормални защитни реакции. Атаката, която се развива срещу определени представители на прокуратурата и изпълнителната власт, е лесно обяснима и предвидима“, категоричен е Гешев.

„Стараем се максимално бързо да приключваме досъдебните производства, в разумен срок, въпреки че това са едни огромни разследвания – говорим за десетки милиони само по обвиненията по това дело. Естествено и анализ на доказателства, и документи и какво ли още не, доста сериозна фактическа сложност и правна и говоря не само в България. А в България при тези закони, които съществуват, нивото на трудност се повишава десетина пъти в сравнение, с която и да е друга европейска държава“, заяви още Гешев.

Източник: dir.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина