АктуалноЖивотЗабавлениеКултура

Истерия по турската звезда Хазар Ергючлю на София Филм Фест в Пловдив

Красавицата дойде за прожекцията на последния филм на Нури Билге Джейлан “Дивата круша”

Плеяда актьори представиха филма без диалог „Сутиенът” в Лъки Дом на киното

Мики Манойлович: За мен бе много трудно да снимам с толкова красиви жени и да развявам сутиен

Турската звезда Хазар Ергючлю предизвика истерия с появата си в Лъки Дом на киното снощи. Красавицата дойде за прожекцията на последния филм на Нури Билге Джейлан “Дивата круша”, в който играе. Оказа се, че Ергючлю има солиден фен клуб под тепетата. Тя буквално се умори от снимки и даване на автографи на почитателите си, като не скри, че не е очаквала подобно посрещане. Прожекцията на “Дивата круша” бе втората от вчерашната програма на София Филм Фест в Пловдив. Преди нея режисьорът Файт Хелмер представи филмът без диалог „Сутиенът”, като на сцената пред големия екран излязоха звездите от продукцията Мики Манойлович, Ирмена Чичикова, Боряна Маноилова и Франки Уолъх.

„Дълго време търсих история, която може да бъде разказана без диалог. Този филм е вдъхновен от квартала Шанхай в Баку. Той вече не съществува, беше съборен след заснемането на филма. Имахме трудностите с азербайджанската полиция. Но въпреки всичко всеки ден беше велик ден”, обясни режисьорът Файт Хелмер.

„Както всички хубави неща в живота и това се случи изненадващо”, каза пред съгражданите си Ирмена Чичикова.

„Толкова години след Ъндърграунд отново съм тук. Това е много красив град. И много специален за мен. Ние тук завършихме Ъндърграунд и това ме прави трайно свързан с града”, поклони се на пловдивската публика култовият сръбски актьор Мики Манойлович. „Брилянтна идея е да направиш филм без диалог. За мен е скучно да вървя по добре отъпкан път. Търся нови изживявания и това е причината да съм все още жив като актьор. Тези снимки бяха много, много специални. Заради идеята. Заради начина на работа. И заради обстоятелствата, при които снимахме. Що се отнася до обстоятелствата, търся по-мека дума за поведението на полицията и обществеността в Азербайджан. Не е нормално всеки ден полиция да идва по време на снимките, а ние дори не снимахме филм за страната”, разкри Мики. „За мен бе много трудно да снимам с толкова красиви жени и да развявам сутиен”, допълни той.

Интервю с Мики Манойлович четете по-късно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина