АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

Ирмена Чичикова представя „Не ме докосвай” в Пловдив

Носителят на „Златна мечка“ с две ексклузивни прожекции в Лъки Дом на киното

И режисьорът Адина Пинтилие идва в Европейската столица на културата

Ирмена Чичикова ще представи спечелилия „Златна мечка” на Берлинале филм „Не ме докосвай” в родния си Пловдив. Актрисата ще присъства и на двете ексклузивни прожекции на 3 и 5 февруари в Лъки Дом на киното. Очаква се на 3-ти в Европейската столица на културата да дойде и режисьорът на лентата Адина Пинтилие, както и целият български екип в копродукцията.

„Не ме докосвай“ (Touch Me Not) на румънската режисьорка Адина Пинтилие бе една от големите изненади на миналогодишното Берлинале и спечели голямата награда „Златна мечка“. Филмът вече имаше своето разпространение в почти цяла Европа, а съвсем наскоро американската му премиера се състоя в забележителния Museum of Modern Arts при огромен интерес от специалисти и публика.

THE HOLLYWOOD REPORTER пише: „Безмилостна и завладяваща творба. Проникновен поглед към човешката сексуалност, поразяващ със своята интелигентност, самоувереност и оригиналност.” А INDIEWIRE допълва: „Радикално човечен, смел трактат за странната (и често белязана от отчуждение) връзка, която човешките същества имат със собствените си тела.“

„На 20 години си мислех, че знам всичко за любовта, за това как трябва да изглежда една здравословна интимна връзка, за това как функционира желанието. Сега, 20 години по-късно, след всичките опити и премеждия, които съм имала, всичките ми тогавашни представи постепенно изгубиха своята категоричност и с течение на времето станаха все по-сложни и обезпокояващо противоречиви. Като отражение на това мое лично пътуване НЕ МЕ ДОКОСВАЙ е художествено изследване на човешкия копнеж и (не)спосбността ни да докосваме и да бъдем докосвани, да установяваме контакт”, споделя Адина Пинтилие

Филмът се вглежда в това как можем да открием интимност по най-неочаквани начини и как да обичаме другия, без да изгубим себе си. Режисьорката и нейните герои предприемат дръзко пътуване към интимността. На границата между реалност и фикция НЕ МЕ ДОКОСВАЙ следва емоционалното пътуване на Лаура, Томас и Кристиан с дълбоко съчувствен поглед към интимния им живот. Жадуващи интимност и същевременно дълбоко уплашени от нея, те се опитват да преодолеят старите модели на поведение, защитните механизми и табута, да срежат пъпната връв и най-накрая да се почувстват свободни.

„Не ме докосвай“ е копродукция на Румъния, Германия, Чехия, България и Франция. Българското участие във филма е на продуцента Мартичка Божилова („Агитпроп“), с музиката на Иво Паунов, при звука в името на Веселин Зографов и специалистите по кастинга Магделена Илиева и Иван Колев. Консултант по монтажа е операторът и режисьор Георги Богданов. Участват и двама български актьори – Ирмена Чичикова и Георги Налджиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина