АктуалноГласовеЖивотЗабавлениеМненияНовини

Ирмена Чичикова: Излязох от „Не ме докосвай” пречистена, като нов човек

За голотата винаги се изисква дълбока мотивация, коментира интимните сцени във филма пред публиката актрисата

Работата ми по филма бе взрив на много нива, не само ментален и физически, призна тя

Иво Дернев

Ирмена Чичикова бе в родния си Пловдив, за да представи пред съгражданите си филма с нейно участие „Не ме докосвай”, спечелил „Златна мечка” на фестивала Берлинале миналата година. Премиерата на лентата бе пред препълнен салон в Лъки Дом на киното. Това не е филм в класическия смисъл на думата. А развитие, което търпим всички ние- и вие, екипът на продукцията, и ние, зрителите, бе изказано мнение от публиката при диалога с Чичикова и режисьора Адина Пинтилие.

„За мен процесът беше проучвателно пътуване. И работата започна от първата ми среща с режисьора. Още от първия ни разговор в скайп Адина се опита да ме въведе в света, който изгради в последствие, и да извлече всичко от мен, което можеше да бъде от полза за целостта на проекта такъв, какъвто го виждате сега”, каза пред публиката Ирмена, която блести в ролята си на Мона. Тя е любовният интерес на главния герой. Негова обсесия. Мона е неговите търсения по отношения на интимността и любовта.

„За мен това беше едно от най-интересните преживявания. Никога не съм работила в проект, който имаш като база сценария, но същевременно се впускаш като самия себе си. Имаш един фиктивен персонаж, но в един момент се получава амалгама, хибрид, в който не знаеш кое е фантазия, кое е реалност.  Аз играя Мона, макар че почти никъде не се споменава името. Но в случая няма никакво значение, защото Мона е и Ирмена, и много други”, сподели Чичикова.

Публиката я пита за голите й сцени в лентата. „Голотата в никакъв случай не е нещо ново за мен. Тя сама по себе си не беше нещо трудно и непостижимо. Наистина, за нея винаги се изисква дълбока мотивация. В случая голотата беше много важна във връзка с взаимоотношенията ми с Томас. Няма да забравя едно от първите неща, които ми се случиха, когато с него се запознахме. Адина ни примоли да останем сами в една стая и да се съблечем един пред друг. И да си говорим докато сме съблечени и да се запознаваме не само с телата си, а какви сме ние като хора и какво бихме дали един на друг. И каква би била тази любовна история между нас двамата, ако ние бяхме заедно. Много след това сме си говорили колко красив беше този момент. Не само като преживяване. Ние се оставихме да се разкрием и провокирахме нещата да ни се случват по начина, по който ни се случваха в последствие по време на снимките. Цялата работа беше на сетивно ниво. Разговори, дълбаене, споделяне, тотално потапяне в темата. Във филма всички влязоха с тяхната лична история, но им се даде възможност да я разширят и да разкрият една различна част от себе си”,разкри актрисата.

„При мен се случи взрив по отношения на предразсъдъците и възприятията за определени неща от живота и хора, които срещаш по пътя си. Взрив на много нива, не само ментален и физически. Цялостната ми работа се усещаше като преминаване през психотерапевтично проучване и дълбаене в самата себе си и в хората около мен. В това отношение излязох от процеса като нов човек- пречистена и с много по- отворени възприятия към всичко, което ме заобикаля”, допълни Ирмена Чичикова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина