АктуалноМненияНовиниПод ножа

Инж. Божидар Илиев е новият директор на РИОСВ – Пловдив

Зам.-директор на  ИАОВС поема Екоинспекцият в Пловдив след неочакваното уволнение на доц.Стефан Шилев

„Нима в нормална държава един кмет може да си „поръча“ на един министър, уволнението на директор на контролираща го институция?”, написа във Фейсбук освободеният от поста Стефан Шилев

Новият директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) е инж. Божидар Илиев. Днес той влезе в кабинета си и се запозна с експертите на пловдивската екоинституция. Това се казва в прессъобщение, разпостранено от PR-ът на РИОСВ в града.

Инж. Илиев е човек от системата на Министерството на околната среда и водите. До вчера е изпълнявал длъжността зам.-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Бил е и директор на Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР) в периода 2008-2009 г. Експертизата му се допълва с експертни и ръководни длъжности в РИОСВ – София, БДДР и ГД „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Работил е и като проектант, управител на частно дружество и консултант в сферата на околната среда и управлението.

По образование е инженер-геолог и хидрогеолог. Завършил е Минно-геоложкия университет в София. Инж. Илиев е и научен сътрудник ІІ-ра степен по „Хидрогеохимия на урановите находища за добив на уран по метода на подземно извличане посредством сондажи”. Има множество специализации в България и чужбина, свързани с различни аспекти на управлението на водите.

Проверка на Под тепето в Интернет показа, че единствената информация за новия директор е изписаното му име на страницата на Агенцията със заеманата досега длъжност и стационарен телефон в София, плюс участие в някакви европрограми, изпълнявани от ИАОСВ. Името му не излиза в никакви новини до момента, нито негова снимка, било тя протоколна или от събитие.

Припомняме, че официални мотиви за освобождаването на дългогодишният директор на Екоинспекцията в Града под тепета не бяха обявени.

В същото време освободеният от поста Стефан Шилев загатна, че е бил „поръчан” от кмета в свой коментар във Фейсбук.

„Не знам дали се питате: „Кога ще заживеем в по-добра, по-уредена и по-богата държава? Може би когато осъзнаем, че трябва да се противопоставяме с всички средства на измамите, на дребните душици, на назначаването на лаици и дилетанти, защото после страдат всички. Губи се енергията на обществото. Нима в нормална държава един кмет може да си „поръча“ на един министър, уволнението на директор на контролираща го институция? Нима в нормална държава един кмет може безразборно да лъже в предизборни обещания? Не. Какво ще направим – нищо. „Каквото си направим, това ще гледаме“, казваше баща ми, светла му памет!“, пише в социалната мрежа вече бившият директор на РИОСВ- Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. СКРИЙ СЕ БЕ НАГЛО КОРУМПЕ. А КАТО ТЕ НАЗНАЧАВАШЕ МАМИНИЯ МОЖЕШЕ КМЕТ ДА ПРАВИ ТОВА НАЛИ МИСИР НАГЪЛ. ИМАШ МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ СЛАВЧО АТАНАСОВ

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина