АктуалноГрадътНовини

Избраха изпълнител за пробива под гарата

Консорциум „Проект Пловдив“ спечели обществената поръчка, обявена от НКЖИ за модернизацията на ЖП възел Пловдив. Става дума за проекта, в който е включен пробива под Централна гара. В обединението, което е и единственият участник в търга, влизат „Трейс груп“ с 90% от капитала и „Балкантейл“ ООД с останалите 10.

Резултатите от обществената поръчка сочат, че офертата на „Проект Пловдив“ оценена с максимума от 100 точки. Предложението на консорциума е да изпълни дейностите за  89 милиона и 28 хиляди лева без ДДС. В офертата са заложени още 4 286 000 лева за непредвидени разходи.

Припомняме, че средствата за модернизирането на ЖП възел Пловдив са по проект, финансиран от европейските фондове.

„Трейс груп“ е дружество, работило по рехабилитацията на жп линията Пловдив – Бургас и изграждането на някои от линиите на метрото в столицата.

При обявяването на поръчката в документите бе включено и събарянето на Бетонния мост. В последните дни обаче от НКЖИ увериха, че ще се търси друго решение и събарянето няма да се изпълнява в тази поръчка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Навиха си го гербавите мошеници, че ше кОпат здраво за много милиони с неизвестни още толкова, но глада за милиони е по- силен от най- високото напрежение.

    1. Щом черно на бяло са подписали (престъпниците), тогава няма какво ПодТеЛето да ме залъгва, че: „…бе включено и събарянето на Бетонния мост. В последните дни обаче…“
      НЯМА ОБАЧЕ, БЕ БУДАЛА, КАТО ЗИНЕ АКУЛАТА

  2. Тази глупост за усвояване на европари, заедно с другите глупости, като прекъснатата връзка при Католическата църква и предстоящото задръстване до тунела върху разкопките, ще съсипе Пловдив окончателно. Единственото спасение от километричните задръствания ще е в превръщането на целия град в синьо-зелена зона, което ще направи ползването на автомобили неизгодно за гражданите.

    1. Да бе, да – забранете автомобилите в Града за най-лесно „решаване“ на трафико, забранете таксетата, забранете файтони, каляски и каруци, че да рахатяса тъпоъгълнио баскетБудала мозъклия, хитро забарикадиран зад десетина зам-ове съ-партийци.
      Ша крачим Горди Неандерталци по най-дългата пешеходна Зона в Галактиката напред към светлото бъдеще на ФеодализАма, ПОСЛУШНИЦИ на МУТРО’ПОЛИТ’ик Методиев начело…
      ГЕРБ форевър!
      (САРБ = Селянки за Амер. Р. Б. ф краен случай!)

  3. „ПРОБИВА ПОД ГАРАТА“ СЕ ПРЕВЕЖДА НА БЪЛГАРСКИ КАТО:
    === ОПУСТОШАВАНЕ НА ГОЛЯМА ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ ПРЕД =ОТСАМ И ЗАД =ОТТАМ ГАРАТА С ИЗКОПИ, РАМПИ, ПОДПОРНИ СТЕНИ, СТРАХОТИИ, ПИКАЛНИЦИ ТАКА ЧЕ ПРОСТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ДА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕКОСИ ОТ ТОЧКА А ДО Б.
    СОФИЯНЦИ ЗАЗИДАХА ОГРОМЕН ОФОРМЕН ПОДЛЕЗ ПРЕД ТРАНСПОРТНА = БЕЛЯ ЩОТО.
    КИТАЙЦИТЕ ПРЕКОСИХА ПОЛОВИН АФРИКА С ЛЕКИ АЖУРНИ СТОМАНЕНИ ПРЕМОСТВАНИЯ ЗА ТРАФИК И ЖП ВИСОКО НАД ЖИРАФИТЕ.
    ПЛОВДИВ Е ЗАБРАНИТЕЛЕН ГРАД …

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина