АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМнения

Идея: Булевард „Марица-юг” за хората, а не за автомобилите в неделите през август

Общината ще експериментира като затваря движението за автомобили по булеварда в летните уикенди

Граждани приканват с подписка общината да направи експеримент и да затваря за движение на автомобили булевард „Марица-юг” в летните уикенди. Това разкри днес кметът Иван Тотев като подчерта, че идеята се обсъжда в общината в последните дни.  Намеренията на администрацията са  през месец август, всяка неделя от 10 сутринта до вечерта, пътната отсечка да се затваря в частта от Водната палата до моста на Адата.

Така булевардът ще стане място, на което хората да могат спокойно да се разхождат. Целият ден там да бъде без автомобили. Това е една идея, която в момента обсъждаме много активно и може би още това лято ще го пробваме- „Марица –юг” за хората, а не за автомобилите, каза Иван Тотев.

Със сигурност булевардът ще бъде затворен за реализирането на проект на Пловдив 2019 на 10-11 август-  светлинен спектакъл с фойерверки от коритото на реката, които да бъдат с фронт от около 300 метра ширина.

Кметът допълни, че в момента се работи по изваждане собствеността на крайбрежните диги и на терасата до Водната палата, за да бъдат ремонтирани и приобщени те към обновената зона. Ще се работи и по стълбищата, които водят до самото корито на Марица.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Пловдив на хората а не на колите и PR продължението на това изказване на Тотъо, който идея си няма от общоградско трафик планиране. Съветвам го да пресече Гладстон/Руски или 6 Септември/Васил Априлов – докато чака на светофара, току виж му минал този (гласят му още един) мандат. Безидейно, предизборно, на парче.

  2. На Тотев меракът му май е само той да се вози, а всички да ходим пеша. Ами нали като се затвори тоя булевард, ще се задръсти Шести септември открай до край? И какво става тогава с пешеходците по него, отровени от пушеците? Малко му бяха безкрайните ремонти, глупавите светофари и прочутото кръгово при Водната палата. Що не затвори улицата покрай Империала, ами я удължи до Тракия?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина