АктуалноГласовеМненияНовини

Идеята за голф комплекс на територията на Пловдив е неосъществима

Общината не разполага с 50-60 свободни декара, за да ги предостави за Академия и игрище за този вид спорт, коментира кметът  

Идеята е хубава, но не виждам къде може да бъде реализирана. Може да се говори със съседните общини- Марица и Родопи, предложи Тотев

Иво Дернев

Общината не разполага с 50-60 свободни декара, за да бъдат превърнати те в голф Академия и игрище за този вид спорт, както поискаха миналата седмица членовете на новоучредения Пълдин Голф Клуб. Това заяви пред Под тепето кметът Иван Тотев.

Идеята е хубава, но не виждам къде може да бъде реализирана. В парк „Отдих и култура”, за който от голф клуба говорят, общината има терен, но има и програма за озеленяване в него. В момента от район „Западен” разработват проекта, така че е невъзможно да се говори за голф комплекс. Освен това там говорим за „Защитени зони”, което е много сложно. Ако не искаме тази голф идея да стане, можем да я насочим там, тъй като така няма как да се случи, подчерта градоначалника.

Той обаче не изключва друго решение на въпроса. Може да се говори със съседните общини- Марица и Родопи. Един такъв комплекс може пак да е до Пловдив, но на териториите на други общини. Това не е някаква пречка според мен. Съвсем разумно и възможно е. Така че бих инициирал срещи с кметовете Родопи и Марица, а защо не и Куклен и Асеновград, тъй като това е в района на Пловдив пак, предлага Тотев.

Като цяло като инвестиция е добра, но не виждам в Пловдив как може да се случи заради липсата на свободни общински терени, а не че не искаме. В момента търсим всяко свободно място да го озеленяваме. Сега правим нов Общ устройствен план и трябва да вдигнем показателите за озеленяване. Така че това е политиката в момента- по-големи парцели да бъдат озеленявани, каза още по темата кметът.

Той не скри, че в Тракия има големи свободни терени, но те са частни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина