АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниПод сурдинка

Змията беглец може да не се покаже цял месец

Вижте как да реагирате при среща с боа и снимки от издирването

По настояване на полицията върнаха пожарникарите в издирването

Влечугото все още не е намерено

Таня Грозданова

Издирването на избягалата змия в търговски център Гранд може да се превърне в сериозен проблем, смятат ангажираните в акцията. Боата е била добре нахранена преди да избяга тази нощ, разказал магазинерът на пожарникарите и полицията. Според специалисти тя може да издържи без храна няколко месеца и да не се покаже.

Не знам точно от кой вид е влечугото, но боата  удушвач не е отровен вид, коментира директорът на Природонаучния музей в Пловдив Огнян Тодоров.Името идва от това, че задушава жертвите и после ги поглъща. Не е агресивен вид, не напада без причина, но може да захапе, ако се почувства застрашена, поясни още той.

По настояване на полицията върнаха пожарникарите в издирването.

Според участници в акцията боата пълзи по тръбите на отоплително-вентилационната система в окачения таван, който е на целия етаж и пълзенето не се чува. По-нареждане на ловците бе спряна музиката на етажа, а всички, които останаха в офисите и магазините си са предупредени да гледат нагоре.

Явно евакуация няма да има. Много от хората питат как трябва да реагират при среща със змията. Ето отговора на специалистите

„Не е хубаво да се паникьосваш. Тя не напада без причина. Ако бъде силно притеснена ще направи опит да се защити. Дори и да захапе не е трагично, но трябва да се потърси медицинска помощ, за да се почисти раната. Ухапването е тежко, тъй като боата има малки, но доста на брой зъби,“ посъветва Огнян Тодоров.

Змиите се страхуват повече от хората, от колкото ние от тях, допълни той.

Влечугото още не е намерено, а докато това се случи търговците със страх ще стопанисват обектите си, тъй като във всеки един момент влечугото може да се провеси от тавана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина