АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Здравко Димитров от ГЕРБ ще е новият кмет на Пловдив, според екзитполовете

Кандидатът на управляващата партия печели с 55% спрямо 39% за Славчо Атанасов

Здравко Димитров ще бъде новият кмет на Пловдив – това поне сочат екзитполовете минути след края на изборния ден. Кандидатът на управляващата досега партия и с най-много съветници в местния Общински съвет получава около 55% подкрепа според данните на агенциите. Славчо Атанасов остава втори с около 39%. Около 5% от отишлите до урните са отбелязали „Не подкрепям никого“. Избирателната активност е рекордно ниска – около 30%.

Предстои излизането на окончателните резултати – както от паралелните преброявания на агенциите, така и официалните резултати от ЦИК. Миналата седмица наблюдавахме огромна разлика между екзитполовете и реалните резултати, но този път шансът това да се случи е много по-малък. Предстои и излизането на резултатите от изборите на районни кметове – в пет от шестте района, без Тракия, пловдивчани се налага да направят и този избор на балотаж.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Как ще е спечелил като тепърва ще се броят бюлетините.
    Тия екзитполове да си ги заврът дето слънце не огрява.
    15% разлика не са кой знае колко.
    Плюс това Зико ако е кмет тези проценти,които излизат,ако съм на него,се отказвам.Повече от срамно е.

  2. Така, при избирателна активност 30% и 55% от тези 29% гласували за него излиза , че Здравко Димитров реално е кмет на 15 -16% от пловдивчани, които са имали право на глас!!!!

      1. Останалия процент им е пределно ясно, че няма значение, кой ще е от двамата … следват още 4 годни едно голямо НИЩО за града, без план, без идея, само с популизъм и някой друг ремонтиран булевард.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина