АктуалноГрадътНовиниСпорт

Здравко Димитров: Държавата ще довърши стадион „Ботев“, разваляме концесията

Кметът има потвърждение от премиера Бойко Борисов за довършването на стадиона

Сегашната концесия на стадион „Христо Ботев“ ще бъде прекратена, а стадионът на бул. „Източен“ ще бъде довършен с финансиране от държавата. Това е най-сигурният начин футболният клуб Ботев Пловдив да се върне в своя дом и най-добрият от всички възможни варианти, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той потвърди новината през официалния си профил във фейсбук.

През последните седмици фенове на Ботев Пловдив организираха поредица протести, свързани със строителството на стадиона. След последните обещания и старта на строежа преди няколко месеца, работата по съоръжението прекъсна, а след това стана ясно, че собственикът на клуба няма възможност да завърши строежа в сегашната правна рамка. Поради това се обсъждаха варианти за разваляне или промяна на концесията, с която клубът в момента управлява терена.

В крайна сметка се е стигнало до решението концесията да се развали и стадионът отново да бъде под общинско управление. По думи на Бойко Борисов, вероятно той ще се ползва от Ботев Пловдив под наем. За момента никой не се ангажира със срокове.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. 40 години гледат един рушащ се стадион (Пловдив) и не дадоха пари да се ремонтира, сега ще строят стадиона на „Ботев“? И после какво – ще го подарят на някой бандит – собственик на футболния клуб!

  2. И КАК ЩЕ ГИ ДАДЕ ТЕЗИ ПАРИ , КАТО В БЮДЖЕТА ГИ НЯМА . ПАК ОТ “ ИЗЛИШЪЦИТЕ“ ЛИ.???НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ,В КОЯТО ПРЕМИЕРА РАЗДАВА НАШИТЕ ПАРИ КАКТО МУ СКИМНЕ И КЪДЕТО МУ СКИМНЕ.А В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЕ ДАДЕ НА ВОЕННОИНВАЛИДИТЕ 87 ХИЛ. ЛЕВА.

  3. За какво ни е зикича. Едно дърво в общината. Направо бочето да вземе да управлява Пловдив.Така ще скатае и другото недоразумение – мадам екзитпол измама в областта.

  4. Лесно е да се хвърлят държавни пари за нещо, което не интересува 90% от хората! Тези мачове се превърнаха в някава мания за управляващите! Общината всяка година (при кмета Тотев) даваше стотици хиляди лева за футбола, сякаш той е по-важен от болниците, например!

  5. Купуване на спокойствие. Сега следва локомотивци да поискат от държавата нова трибуна, после Спартак нов стадион, после Марица. И държавата ще дава пред и следизборно от парите, които и наливат пенсионерите през ДДС. Сиромасите плащат, не държавата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина