АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Здравко Димитров: Ако хората не искат да теглим заем, ще караме без такъв

Кметът заяви, че преговорите за кредитна линия с Европейската инвестиционна банка са стартирани от предшественика му Иван Тотев

Бившият градоначалник е преговарял за 80 милиона лева

„ Ако хората не искат да теглим заем, ще караме без заем”, заяви след журналистическо питане кметът Здравко Димитров днес. Той подчерта, ще предложената на Община Пловдив от Европейската инвестиционна банка кредитна линия ще бъде подложена на широко обществено обсъждане. На него ще бъдат представени конкретни проекти с готова проектна документация, които могат да бъдат реализирани със средства от ЕИБ.

„120 милиона лева е предложението на банката. Общински съвет ще реши колко да са средствата и за какво ще се ползват те. Условията са много изгодни- 1 процент лихва, 7 години гратисен период и 25 години за връщане на тегления заем. Той е въпрос на консенсус и обществено обсъждане. Ако хората не искат заем- няма да теглим. Никой не е тръгнал на собствена глава да тегли заем, няма как да стане това”, повтори Здравко Димитров. Той допълни, че градът може да си позволи нов кредит, тъй като остават само две вноски до пълното погасяване на заема от времето на Иван Чомаков.

Той заяви, че предложената от ЕИБ кредитна линия не е новина, тъй като преговорите с банката са започнати от предшественика му Иван Тотев. „Доколкото знам той е преговарял за 80 милиона лева”, каза още по темата Здравко Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Е как така КЛЕПТОкрацията успява в 2019 да постигне пълна непрозрачност в действията = добре че ф „прокуратурата сме си на заплата: „…Иван Тотев. „Доколкото знам той е преговарял за…“
    ДОКОЛКОТО ЗНАМ ли? Как го постигате бе, САРБ-партийците,а? А?
    ДОКОЛКОТО ЗНАМ …
    ДЕ ДА ЗНАМ …
    НЕ ЗНАМ, аз не съм тъдявашен (питай ми заместниците!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина