АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Здравко Дечкин, обвинен в убийството на Виолета Балабанова, остава в ареста

Според Темида има достатъчно данни за обосновано предположение, че той е извършител на жестокото престъпление от преди десет години

Обвиненият в убийството на Виолета Балабанова преди десет години Здравко Дечкин остава в ареста. Окръжен съд- Пловдив прецени, че има достатъчно данни за обосновано предположение, че той е извършител на жестокото престъпление от преди десет години и отсъди „Задържане под стража” за 32-годишния мъж.

Мярката за неотклонение на Дечкин се гледа при закрити врата. Причината да се затвори съдебното заседание за външни хора бе искане на адвоката на обвиняемия, който анонсира, че ще бъдат разкрити детайли от интимния живот на клиента му.

32-годишният мъж бе арестуван за извършено убийство след грабеж през 2009г. През септември същата година Дечкин се опитва да ограби Виолета Балабанова пред дома й в центъра на Пловдив. Жената обаче се съпротивлява яростно, а 23-годишният тогава Дечкин я намушква пет пъти с нож и причинява смъртта й.

От папките по делото се разбира, че нападението на обвиняемия е било извършено по поръчение на сина на Балабанова- Георги, който в последствие загина при катастрофа в Слънчев бряг. Причината за поръчката са били нотариални актове за фамилни имоти, с които Балабанова се е прибирала у дома. Документите били в чантата й, която нападателят успява да изтръгне. Не е тайна, че след смъртта на майка си, синът й Георги разпродаде цялото семейно имущество, а малко след това стигна до фалит.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина