АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

За първи път: Клиентите сами избират вкуса на следващата бира с марка Котка и Мишка

Феновете на култовия бар в Капана ще трябва да посочат едно от общо четири вида наливно крафт пиво, което след това ще потече от крановете в заведението

Дегустациите ще продължат 2 дни- на 25 и 26 октомври

„Елате да опитате. Изберете новата си бира!”. Такава покана отправя към клиентите си култовият бар Котка и Мишка. Заведението стартира неправена досега инициатива- посетителите му сами да решат какво да е следващото пиво с марка Котка и Мишка. Феновете на клуба ще имат възможността да посочат фаворита си измежду четири вкуса, които в момента се варят специално за двата дегустационни дни- 25 и 26 октомври. В първия ден от кампанията ще бъдат опитани две от прясно сварените бири, а на Димитровден ще бъдат представени и другите две пенливи изкушения.  Хмеловият еликсир, събрал най- много точки от бироманите след гласуване, в последствие ще се лее от крановете в любимото им заведение. Дигустационните сесии и в двете вечери стартират точно в 19.30ч.

В момента върви кампанията по варене на поредното хмелово попълнение в отбора на Котка и Мишка, след наливния червен ейл, ейла с шипка и, разбира се, винаги актуалните в бутилки ейл с къпини и сесиен IPA. „Време е за изненада. След множество дегустации избрахме стила, но заедно с вас ще изберем вкуса. Да изберем заедно новата ни бира!“, призовава екипа на бара преди клиентските тестове другата седмица.

Засега се знае едно- че и четирите вида пиво, които се подготвят за дегустацията, са тип американски IPA. В 3 от 4-те бири малцовата основа е еднаква – комбинация от два светли малца, като към тях за разкош е добавено и малко количество пшеничен малц. В тези бири горчивината е засилена- около 45 – 50 IBU, като е постигната чрез влагане на различни хмелове по различно време на варенето на бирите. Звездата в постигането на типичната горчивина е хмел Columbus, като е подпомогнат от приятелите си Cascade, Centennial и Citra. В различните бири комбинацията им е различна. За постигането на тропически и цитрусови нотки основните заподозрени са не малко популярният Mosaic и Citra. Има и вариант, в който за свежия аромат е използвана ефирната комбинация от Centennial и Citra.

Четвъртата бира е бунтарят в отбора. В нейната малцова сметка отсъства пшеничният малц, а за постигането на аромата се набляга на немския хмел Mandarina Bavaria. В тази бира се експериментира, като задаваният към пивоварите въпрос е „Може ли да се направи американски IPA с немски хмел?“, за разнообразие. Може, е отговорът.  Разбойникът Mandarina е влаган многократно, като в случая компания в пътешествието му прави цитрусовият авер, хмел Citra.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина