АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Заплатата на кмета остава същата

Социалист подхвърли на Тотев, че заработва като барман, той отвърна, че още пее и сервира

На цялата администрация скача с 12 на 100

Иво Дернев

Общинският съвет на Пловдив гласува актуализираните заплати на администрацията с 12 % на редовно заседание преди минути.  Това е продиктувано от факта, че размерът на минималната работна заплата в страната е променен от началото на 2019-а година.

В същото време заплатата на кмета на Община Пловдив Иван Тотев остава същата –  1500 лева. Рипомняме, че с промени в Постановление на Министерския  съвет от края на миналата година на кметовете на общини беше дадена възможност да изравнят заплатите си с тези на министрите – 4600 лв.

Преди две седмици Тотев обаче, че той лично няма да „си вдига заплата в предизборна година“, но Об С може да го направи, ако реши.

По време на дебатите в заседателна зала зам.- председателят на местния парламент Пепа Деведжиева предложи месечното възнаграждение на кмета да бъде увеличено също, но не конкретизира сума.

Кметът се появи на зесадението точно по време на гласуване на актуализацията на заплатите. Общинският съветеник от групата на социалистите Иван Петков – Бебето комемтира от място с влизането на кмета, че „той заработва като барман“. Иван Тотев отвърна: „Мога да пея и да сервирам“.

Според документите за сесията обаче вътре фигурираше планиран резерв за увеличение на кметската заплата. В проекторешението пишеше, че заплатата на кмета Иван Тотев е планирана в размер на 1918 лв. месечно за 2019 г. В крайна сметка той ще продължава да взима 1500 лв.

При райкметовете сумите варират около 1500 до 1900 лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина