АктуалноМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Задържаният с половин килограм хероин в Столипиново знаел, че пренася билки

Тримата арестувани при полицейската операция в махалата остават в ареста

Таня Грозданова

Тримата задържани в сряда при специализирана операция срещу  наркоразпространението в пловдивския квартал Столипиново остават в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд.

Съдия Петко Минев не уважи искането на Георги Константинов – Къдрито (51 г.), Руслан Йосифов (40 г.) и 43-годишния Виктор Янков за по-леки мерки за неотклонение, като се мотивира, че те няма опасност да се укрият, но е възможно да извършат други престъпления. Освен това съдът смята, че въпреки ранния етап на разследването, може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението.

Тримата мъже са от Кричим и са привлечени като обвиняеми за държане на 0,5 кг хероин. Пакетът е открит в колата, в която се е намирал неосъжданият Виктор. Той разказал на разследващите, че трябва да го достави в Столипиново, като твърдял, че знае, че пренася билки.

Къдрито, Руслан и Виктор бяха доведени в съдебната зала вързани „на хоро“ с два чифта белезници.

Четвъртият, за когото първоначално имаше информация, че е задържан, е бил шофьорът на автомобила с пратката, но той е бил освободен, като според прокуратурата няма отношение към случая.

Определението не е окончателно. При обжалване и протест заседанието в Апелативния съд ще бъде на 7 февруари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина