АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Задържаният с близо 5,7 килограма хероин и кокаин научил от медиите, че полицията идва да го прибере

Можех да се крия, да избягам, но останах да ги чакам, заяви пенсионерът Иван Воденичарски

„Научих от медиите, че полицията ще дойде. Можех да се крия, да избягам, но останах да ги чакам”. Това обясни 63-годишният пенсионер Иван Воденичарски, в чийто двор в габровското село Гергини бяха открити заровени 4,7 килограма хероин, а в автомобила му разследващите намериха килограм кокаин. Обвиняемият заяви пред съда по време на заседание за мярка за неотклонение, че е посрещнал полицаите и сам е посочил мястото, на което е закопал дрогата. Каза, че няма намерение да се укрива, тъй като гледа жена и дете.

Не така смяташе обаче наблюдаващият прокурор, който подчерта, че Воденичарски се е опитал да скрие хероинът с цел заличаване на следите. Акцентира и на връзката между обвиняемия и задържания преди това в Пловдив с хероин турски гражданин, който според обвинението е набавил наркотикът именно от Воденичарски. На пресконференция след ареста в габровско от прокуратурата обявиха, че 63-годишният мъж е лежал в затвор в Турция за наркотици, но това не бе потвърдено в съдебната зала днес.

Няма данни за тези 63 години да е извършил каквото и да било престъпление, подчерта един от адвокатите на Воденичарски, акцентирайки на чистото му съдебно и криминално минало. Той призна, че по делото има достатъчно доказателства, за се счита, че има извършено престъпление, но подчерта пред съда, че Воденичарски доброволно е посочил на полицаите къде е заровен наркотикът.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина