АктуалноБългарияФоторепортаж

Жълти жилетки от Пловдив на жълтите павета в София (ГАЛЕРИЯ)

Снощният ход на правителството с отлагане на Наредба 18 не доведе до отмяна на националния протест на ресторантьорите и хотелиерите (ВИДЕО)

Хиляди жълти жилетки изпълниха жълтите павета пред Народното събрание в столицата, предаде репортер на Под тепето. Десетки пловдивчани биха път до София, за да се включат в националния протест срещу Наредба 18.

Въпреки късния ход на правителството от снощи с обявеното отлагане с 6 месеца на влизането в сила на спорната наредба, гилдията отказа да отмени протеста.

„Не сме се отказали от нашите искания, за да отстоим позицията си. Няма да работим днес, за да работим спокойно утре“, заявиха от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Пловдив.

За столицата рано сутринта замина голяма група от Града на тепетата. Групата на Пловдив носи жълт транспарант „Искаме европейски данъци, за да имаме европейски заплати“.

На площада пред НС се веят трибагреници, а хората скандират „Не унищожавайте малкия и средния бизнес!“. По издигнатите плакати се чете:  „СУПТО=РОБСТВО“, „Българско търговско опълчение“, „STOP СУПТО“, „Не убивайте средния и малкия бизнес в България“ и други.

Шеф Манчев също подкрепи протеста, видя Под тепето.

Протестиращите напомниха, че освен пълната отмяна на Наредба 18 имат искания за намаляване ДДС на 5 процента за храни, напитки и за всички търговски обекти, категоризирани по Закона за туризма.

В противен случай сме обречени на фалит, категорични са от бизнеса.

От площада пред Парламента хилядите протестиращи потеглиха на шествие до Мниситрески съвет, където скандираха „Оставка!“.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина