АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Животни оживяват по дърветата в Ботаническата градина

Доброволческата инициатива на множество граждани, Аграрен Университет-Пловдив и Speedflow Bulgaria за възстановяването на Ботаническата градина продължава с поредната акция тази събота от 10:00 до 14:00. Фокусът на събитието този път е изрисуването на части от по-големите дървета в парка.

„Рисуване по дърво? Не е това, което си мислите. Скрити образи на животни и птици (точно като в истинска гора) ще оживеят по дърветата  в Ботаническата градина. Ще ги използваме за организирането на куест игри за най-малките гости и доброволци на парка. Един интерактивен начин да научат нещо ново чрез игра – практика, която се прилага повече от успешно в Ботаническата градина в Одеса. Художници, искаме да ви поканим да ни помогнете да продължим с облагородяването на Ботаническата градина! Имаме нужда от вашите креативни умения”, призовават организаторите.

В събота продължава и кампанията по засаждане на луковици и цветя, сглобяване на поилки и хранилки за птици и животни, разширяване на почистената територия както и организирането на поредна рисувална работилница за най-малките.

„Искаме сърдечно да благодарим на Аграрен Университет-Пловдив, кмета на р-н „Тракия“, кмета на Община Пловдив за непрестанната подкрепа, съдействие и финансирането на бъдещата ограда около градината. Всичко това не би било възможно без съвместната работа на институции и будни граждани. Започнахме ЗАЕДНО преди една година и от тогава насам забравената и занемарена Ботаническата градина в град Пловдив се превърна в притегателно място за невероятни хора, които споделят любовта си към природата и желанието тя да бъде по-близо до нас в градска среда! Продължаваме и не мислим да спираме. Нека заедно дадем на Пловдив едно прекрасно зелено място!”, допълват инициаторите на зелената кампания.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина