АктуалноГрадътКултура

Железопътни емоции: положителните страни на БДЖ

Пренебрегваме всички отрицателни мисли, които свързваме с железопътния транспорт, и ви представяме положителните му страни, както и някои приятни дестинации

Текст: Петя Банкова, стажант в Lost in Plovdiv

Лятото е сезонът на положителните емоции и пътувания и под „пътувания” нямаме предвид само тези с кола или самолет. Един от алтернативните начини за придвижване е влакът.

Напоследък придвижването с влак отново придоби някогашния си чар и е предпочитан вид транспорт както за близки, така и за далечни дестинации. А какъв по-добър спътник от една интересна книга? Инициативата „Чети във влака” прави пътуването още по-приятно с 10 безплатни заглавия, достъпни на сайта на БДЖ. Изборът не е голям, но се очаква в кампанията да се включат още български издателства и автори. Пътуването от Пловдив до София или Стара Загора изведнъж става по-приятно и минава неусетно с книга в ръка. И именно това е една от положителните страни на железопътните приключения, но далеч не е единствена.

Представете си момента, в който идва дългоочакваната отпуска – въздухът е сякаш по-лек от преди, тялото ви е изпълнено с енергия и готово за емоции. И вместо да изберете по-скъп начин на пътуване, избирате влака. Влизайки в спалните вагони виждате цветните килими, завивки и аксесоари, които са част от съвместната кампания на БДЖ и ИКЕА. И пътуването става по-весело и цветно. Засега това е възможно само до дестинациите Бургас и Варна с нощен влак от София, но нищо не пречи да се възползвате като го хванете от любимия Пловдив и си подарите заслужена почивка на морето.

Прочетете още в статията в Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Гола вОда: „Влизайки в спалните вагони виждате цветните килими, завивки и аксесоари…“ дрън.
    ОБЕЩАВАМ, ЧЕ НЯМА ДА КЛИКНА НА „ЛОСТ . . . “ (ОТИ НА ИНГИЛИЗКИ, МА КАКО?) ЗА ДА . . . ПРОЧЕТА ОЩЕ.
    А нивята буренясват ф т’ва време

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина