АктуалноКриминалеНовини

Ето какво са откритли в мазето на ученика, готвел атентат в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Екипи на Спецпрокуратурата, ДАНС, групата за противодействие на бомбения тероризъм на СОБТ и ОДМВР-Пловдив са извършили претърсвания на два адреса. Намерени са множество самоделни взривни устройства в различен етап на подготвяне, вещества и компоненти. Тази информация бе оповестена на брифинг в Съдебната палата за случая с 16-годишен ученик от Пловдив, готвел терористичен атентат.

В сряда са сигнализирали негови близки, че се е радикализирал. Момчето е било обект на „обработка“ от Ислямска държава – това е класически случай на вербуване и радикализиране през Интернет. Веществата, които е използвало, са общодостъпни, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

В брифинга участваха още директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков и заместник-председателят на ДАНС Николай Ненков.

Инспектори от Детска педагогическа стая при ОДМВР – Пловдив с дългогодишен опит са започнали работа с момчето от самото начало, те ще бъдат в постоянен контакт и с родителите, каза старши комисар Илков. Непълнолетният няма да бъде изведен от сегашната си среда, няма да се чувства изолиран и ще продължим да оказваме помощ в тази насока, добави той.

Прокурор Гешев подчерта, че взаимодействието и координацията на отделните служби, ангажирани с противодействие на тероризма, е било перфектно.

Работи се активно за цялостното изясняване на случая.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Зачетох се се и ми хареса началото, но след това ми стана болно, че „управлението не ни помага да живеем спокойно и да емигрираме“, Само дето не пишеше, че Бойко Борисов е виновен, че този младеж има психически проблеми. Радвам се, че родителите му са предотвратили по-нататъшната му лудост! Нека психиатрите да се заемат с този случай, а не пресата!

  2. Как може да позволите да продължи да посещава училището, ясно е че има психологични проблеми. Трябва ли да предава знанията и болните си умения на останалите деца? Редно ли е да се запази анонимност ? Щом на 16 години е направил това, то на 20 години какво ли бил сътворил.! За съжаление управлението, държавата в която живеем,болните амбиции на хората НЕ ПОЗВОЛЯВАТ НОРМАЛЕН И СПОКОЕН ЖИВОТ !!! ЗАТОВА ХОРАТА ЕМИГРИРАТ ОТ РОДИНАТА СИ !!!

  3. Мирише на ГешаФт ( гешевците имитатори) и партенка за ПР на катастрофалният рейтинг на правителството и поредният унищожителен доклад на ЕС за тоталното абдикиране на властта в борбата с престъпността и корупцията в България… 9/10 души категорично не вярват на тази евтина постановка, класическа диверсия.

  4. Леле…., то цяла фабрика! Той е доста организиран и добре подготвен за възрастта си. Надявам се властите да му обърнат сериозно внимание и да вземат радикални мерки преди да стане късно.

  5. Всичко хубаво, но опитът със запазване на анонимността се провали – учениците си говорят, все пак става дума за 16 годишни, не за 6. Вече е обществена тайна кое е момчето и ми е много чудно как ще се чувства той, ако родителите му наистина го върнат в клас в понеделник – при онези, за чието ликвидиране се е подготвял… Едва ли ще бъдат много щастливи да го водят. Все се надявам, че някъде из дебрите на правото е останал и трезв разум.

  6. „Непълнолетният няма да бъде изведен от сегашната си среда, няма да се чувства изолиран и ще продължим да оказваме помощ в тази насока, добави той.“ – в какъв смисъл ? Да се усъвършенства в правенето на бомби и да научи и останалите как да правят ???

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина