АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

ЕСУТ отхвърли възраженията на Байрам Солак срещу Плана за регулация

„Теренът е за образование и зеленина“

На свое заседание в края на месец октомври Експертният съвет за устройство на територията в Община Пловдив е разгледал жалба на „Парадйз Гардън Резиденс“ ЕООД срещу Проект План за регулация на Пета градска част, съобщен в „Държавен вестник“ на 20 август т.г. Жалбата е отхвърлена.

Това става ясно от съобщение на профила на Добромира Костова, общински съветник от Демократична България. Ето какво написа тя:

„Държа бързо да кажа, че при опит да получа документация свързана с казуса с парка зад хотел Санкт Петербург, нещата се придвижиха с несравнимо по-бърза скорост, всичко по имейл и дигитално. Или влизаме в ритъм и се учим бързо или нещата със Санкт Петербург просто не са за криене. И както виждаме ЕСУТ е решил в полза на зелената площ.

Препращам към Инициативния комитет за запазване на парка зад хотел Санкт Петербург, там битката продължава.“

Припомняме, че става дума за спорния парцел зад Хотел Санкт Петербург, съсобственост на  Община Пловдив и Байрам Солак, за който Инициативен комитет от Кършияка се бори за запазването му като последната зелена площ в квартала.

Протестиращите в защита на парка в Кършияка – радостни

Близо 15 милиона от общината иска собственикът на парка зад хотел Санкт Петербург

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина