АктуалноГрадътЖивотЗабавление

Емблематичният магазин Евмолпия става бутиков хотел

Той ще е част от хотелска група Orbis и ще отвори врати догодина

MGallery by Sofitel ще предложи 60 стаи и апартаменти, спа и уелнес зона, както и конферентни зали

Емблематичният в миналото магазин Евмолпия ще се превърне в първият луксозен бутиков хотел от бранда MGallery by Sofitel. Той ще отвори врати през 2019 г., като част от група Orbis. Досега представен в България с хотелите ibis и Novotel в София, Orbis (партньор на AccorHotels в Източна и Югоизточна Европа) вече има сключен франчайз договор за MGallery by Sofitel в Пловдив и през 2019 г. хотел от луксозния бутиков бранд ще отвори врати в градa на тепетата.

Хотел MGallery by Sofitel в Пловдив ще предложи 60 стаи и апартаменти, спа и уелнес зона, както и конферентни зали. Хотелът е в процес на изграждане като реконструкция на съществуваща вече сграда, която преди това е бе търговски център Евмолпия и където в момента се помещава „Торро Гранде“. MGallery by Sofitel в Пловдив ще постави началото на изцяло нов хотелски сегмент в България – луксозният бутиков сегмент. Интериорният дизайн е дело на S+S – едно от най-бързо развиващите се и креативни архитектурни студиа в света, носители на наградата Дизайнери на годината за 2018, присъдена от The Gold Key Awards, Ню Йорк.

„Мястото и архитектурата на хотела ще бъдат уникални. За нас дизайнът е на първо място и не крием, че нашата амбиция е да превърнем тази историческа сграда в най-забележителния хотел в Пловдив. Брандът MGallery се съчетава перфектно с тези наши планове – да представим на пазара една силна световно известна луксозна марка чрез бутиков хотел, който идеално пасва на духа на един от най-старите градове в света“, коментира собственикът на хотела Бойко Качулев.

MGALLERY RESTAURANT

„България – подобно на цяла Югоизточна Европа, е обещаващ пазар за хотелиерите, тъй като предлага както на бизнеса, така и на туристите, палитра от изцяло нови и непознати дестинации. Горди сме, че бяхме избрани от местния инвеститор, който има големи амбиции за развитието на MGallery в Пловдив. Ние изцяло подкрепяме този проект, защото тази дестинация, този град, заслужава със сигурност най-добрата марка хотел”, каза Франк Реул, ръководител „Развитие“ на Orbis & AccorHotels в Източна Европа.

На този етап все още строителните дейности не са започнали, показа репортерска проверка на място.

Прочетете тук кой и как купи Евмолпия

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина