АктуалноБългарияКултураФотогалерия

Елин Рахнев: Кольо К. винаги ще бъде бъдещето (ГАЛЕРИЯ)

Градската художествена галерия се оказа твърде тясна за откриването на ретроспективната изложба на Кольо Карамфилов

Росен Карамфилов: В момента той се усмихва

Иво Дернев

„Кольо К. винаги ще бъде бъдещето. Него времето винаги го гонеше. Не му е нужна патетика, а усмивка”, каза поетът Елин Рахнев на откриването на ретроспективната изложба „Необозримо за Кольо К.” тази вечер в Градска художествена галерия. Двата етажа изложбената площ на ГХГ се оказаха твърде тесни за почитателите и приятелите на художника, дошли да се потопят отново в гения му и безкрайната му енергия. Близо 90 негови платна, събрани от над 30 колекционера, разкриват на публиката целия творчески път на Карамфилов, всичките му търсения и теми, върху които е работил. Дори най-близките му хора бяха изненадани от някои от нещата, които видяха по стените в галерията.

„Знам, че всеки един от вас има емоционална връзка с Кольо Карамфилов. Има хубав спомен. Или пък има красива негова работа у дома. Тази изложба показва безкрайната му творческа мощ. Опитахме се така да подберем работи, които са ключови, изключително любопитни, много знакови и в същото време на са преекспонирани”, каза кураторът Галина Лардева.

„Честно казано загубих дар-слово докато разглеждах изложбата, особено качвайки се на втория етаж в галерията. За първи път виждам изложба на баща ми, която показва почти всички негови лица като артист. Зверски много ми се реве в момента, но искам само да кажа, че Кольо се усмихва”, каза синът на художника Росен Карамфилов. Той благодари на Радост Коцева за труда, който тя е положила по организирането на изложбата и обяви, че тя е биещото сърце на баща му след неговата смърт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина