АктуалноБългарияКултураНовиниПод небето

Екофеситвал в детската градина (ФОТОРАЗКАЗ)

Децата от „Весела“ дефилираха в костюми от отпадъчни материали

Малчуганите предадоха на районното кметство пет туби с капачки

снимки: Владимир Янев

Пъстър екофестивал привлече вниманието днес в двора на детска градина „Весела“ в Пловдив. Шареното събитие е посветено на Световния ден на Земята.

Децата показаха модно ревю на костюми и маски, изработени от отпадъчни материали – хартия, картон,  найлон, капачки и дискове. Облеклата са създадени с много въображение и любов от малчуганите и техните родители, баби и дядовци.

Детското заведение бе украсено с билбордове, пана и цветя за празника. Тържеството бе  открито с танц, посветен на екологията. Децата научиха и показаха, чрез авторски танц, дело на музикалния ръководител Ивайла Тотева, какво знаят за разделното събиране. В програмата участваха усилено децата от IV-та група с преподаватели Мариана Тушева и Севда Хаджиева.

„Идеята на фестивала е да научим децата, че природата трябва да се пази чиста, да се пести водата, да се засаждат цветя и дървета и да се събират разделно отпадъците“, коментира директорът на ДГ „Весела“ Тодорка Пенкова.

Накрая за всички имаше подаръци, даже и за райкмета Ральо Ралев, на когото децата връчиха пет туби с пластмасови капачки, които са събрали за предаване.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина