АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Държавата продава парцел и два апартамента в Пловдив

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви три публични търга с явно наддаване за продажбата на недвижими имот – частна държавна собственост в града

 Таня Грозданова

Апетитни имоти на добри места в Града на тепетата са сложени на тезгяха. Държавата продава голям парцел и два апартамента в Пловдив, става ясно от съобщение на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).  Те са обявени на търгове с явно наддаване, които ще се проведат в началото на идния месец.

На 8 февруари 2019  г. от 15.00 ч. ще се проведе търга за продажбата на недвижим имот – частна държавна собственост: поземлен имот с площ 2385 кв.м, намиращ се на бул. „Пещерско шосе“, гр. Пловдив, ведно с построените в него три сгради. Проучване на Под тепето показа, че става дума за бивш имот на Агенция „Пътна инфраструктура“  на територията на район „Западен“.

Началната тръжна цена, на която ще стартира наддаването е 308 000 лева (без вкл. ДДС). Депозитът за участие е в размер на 60 000 лева (без вкл. ДДС). Търгът ще се проведе в сградата на АПСК. Цената на тръжната документация е 500 лева и може да бъде закупена в срок до 31 януари 2019г. в стая 515 на АПСК.

Имотът е с предоставени права за управление от областния управител на Пловдив, се намира на бул. „Пещерско шосе“, гр. Пловдив, ведно с построените в него три сгради, съответно със застроена площ 35, 23 и 213 кв.м. Те са използвани за кантон, жилище и склад.

Всички имоти, които са със статут на частна държавна собственост на територията на Област Пловдив и са под юрисдикцията на управление на областния управител, но са на стойност над 10 000 лева, по закон могат да се продават само от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Това поясни в коментар Николай Аджеларов – директор дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в Областна администрация Пловдив. От наша страна в комисията винаги има хора и присъстваме на търговете, поясни още Аджеларов.

На  1 и на 5 февруари са назначени още два търга за две жилища в широк център. Става дума за два апартамента на ул. Победа“ в Кършияка.

Първият апартамент е с площ 91,10 кв.м и 3,964% идеални части от общите части на сградата, разположена на първи висок етаж в блок 3102, ул. „Победа“ № 21. За него е определена началната тръжна цена от 125 000 лева (без вкл. ДДС). Депозитът за участие е в размер на 20 000 лева. Търгът ще се проведе в сградата на АПСК. Цената на тръжната документация е 500 лева и може да бъде закупена в срок до 28 януари 2019г. в стая 515 на АПСК.

Търгът за втория апартамент, който се намира в същия блок е определен за  5 февруари. Той е с площ 62,28 кв.м и 2,631% идеални части от общите части на сградата. Началната тръжна цена, на която ще стартира наддаването е 85 000 лева, без вкл. ДДС, а депозитът е 15 000 лева.

До участие в търга не се допускат: офшорни дружества;  лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава; лица, които са в ликвидация; лица, обявени в несъстоятелност или са в производство за обявяване в несъстоятелност; както и лица, осъдени за банкрут, съобщиха от Агенцията по приватизация.

Повече подробности и технически характеристики за имота можете да откриете в интернет – страницата на агенцията. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. 700 евро на квадрат начална тръжна цена за апартаментите… някой май се увлякъл в определянето на НАЧАЛНА тръжна цена за този мухлясал блок

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина