АктуалноКултураНовини

Дружеството на пловдивските художници откри традиционната изложба „15х5“ (ГАЛЕИЯ)

Всеки от петнадесетте артисти участва с 5 свои творби, каквато е концепцията на експозицията от години

Традиционната изложба „15х5“ на Дружеството на пловдивските художници бе открита снощи. Експозицията е подредена в Дома на културата „Борис Христов“, фоайе, ет.2.

В изданието през 2019 г., с куратор Христо Жеков, участват 15 художници, с различни концептуални и естетически виждания, специфични със своите стилови търсения и авторска индивидуалност в областта на изкуството. Всеки от петнадесетте артисти участва с 5 свои творби, каквато е концепцията на експозицията от години.


Авторите в тазгодишното издание са Александър Гьошев, Ангел Китипов, Антоан Стойков, Антония Фингарова, Атанас Карадечев, Борис Богданов, Дан Григ, Жорж Сопаджиев, Иван Чакъров, Михаил Маламски, Никола Апостолов, Петър Чучулигов, Стоян Заваринов, Тома Ненов и Христо Жеков.

Изложбата включва картини живопис и графика, скулптура и фотография и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Календара на културните събития на града за 2019 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Защо не е 6 от 16…или 38 от 39…особено за изключителните постижения от строителни материали…които веднага след приключване на изложбата могат да се влеят в могъщия сузидателен гений на пловдивските строителни фирми – царство на изтънчената естетика на градската среда…и така родеещи се с част от предложените експонати….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина