АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултура

Доминик Милър от сцената на Дома на културата: Тук съм отново, но без певеца си (ГАЛЕРИЯ)

Дясната ръка на Стинг: Пловдив е много специален за мен

Иво Дернев

„Тук съм отново, но без певеца си”, каза Доминик Милър, щом подхвана на акустичната си китара изумителната композиция на „Shape Of My Heart” на сцената в Дома на културата миналата вечер. Дясната ръка на Стинг направи един вълшебен концерт, представяйки новия си албум Absinthe, заобиколен от други магнетични музиканти- Майк Линдъп от легендарните LEVEL 42, Никола Фижман – бас, Сантиаго Ариас – бандеон и Жив Равиц – ударни. Шоуто на музикалния дрийм тим продължи близо два часа, а Милър ясно демонстрира защо е сочен за един от добрите инструменталисти в света. Концертът бе част от голямото европейско турне на Доминик Милър и предшестваше последните му две шоута от тура- в Майнц и Мадрид и бе организиран от джазменът Петър Салчев, с подкрепата на Община Пловдив и Татратеа.

„Много е трудно да направиш разликата в едно такова турне, тъй като става един монохромен пейзаж. Всичко се смесва. Хората в Пловдив обаче са специални. Всички, с които се запознах, имат различно излъчване. Може би това е излъчването на Балканите. Излъчване близо до дома”, каза пред Под тепето Доминик Милър след концерта си, докато вечеряше в ресторант „Томато”. И подчерта, че Пловдив е много специален за него. „Това са впечатленията ми и с гостуването със Стинг миналата година, и преди това. Концертът тук  бе най-добър от цялото ми турне. Върховно преживяване. Ще се върнем”, заяви Милър пред Под тепето.

Вечерта, преди заспиване, компанията отпразнува 60-годишнината на Майк Линдъп. Той разряза торта в хотела, в който бандата бе настанена. Доминик Милър свири на китара по повода, а Петър Салчев пя на юбиляра Happy Birthday.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина