АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Добрата новина: Столипиново крачи към легален бизнес

50 кандидати се явиха за 15 търговски обекта на улица „Ландос“

Таня Грозданова

Голям интерес към законни преместваеми търговски обекти се наблюдава в пловдивския квартал Столипиново, разбра Под тепето.

В началото на месеца от районното кметство обявиха търг по изготвена схема за поставяне на 15 временни обекта за търговия на Главната в махалата. Те са предвидени на улица „Ландос“ в района на училище „Димчо Дебелянов“.

Активността е голяма, интерес има и расте. На търга се явиха близо 50 кандидати, коментира пред наш репортер кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Става дума само за общински терен с 15 места, на който кметството е направило необходимата инфраструктура, като спечелилите търга сами ще поставят съоръженията.

В зоните, които са обособени за търговия в най-големия етнически квартал на Балканите, има повече от 150 законни павилиони и малки магазинчета на местни търговци. Само за месец в Столипиново са обособени на един такъв терен 5, друг 3, а на трети 10 преместваеми търговски обекта, обяви райкметът Чунчуков.

От началото на 2019-а година са били издадени предписания и са премахнати над  150 незаконни търговски обекта. Като част от тях са съборени от самите собственици, а другите от кметството.

„Бавно и методично нещата се получават. С разяснителни кампании, контрол, премахване. Когато им дадеш възможност да търгуват законно една огромна част от тези граждани го правят. Нещо повече – те започват да поддържат площите около обектите си, чистят и си слагат кошове, които използват,“ сподели наблюденията си Николай Чунчуков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина