АктуалноГласовеЖивотЗабавлениеМнения

Димитър Маринов щастлив в Пловдив

Актьорът от „Зелената книга” написа послание на домакините си от Art guest house 8 ½ и Долче Фелини

Не съм дошъл в Америка, за да стана известен в България, както много други, каза актьорът

Искам да играя с двама актьори и тогава ще го кажа и ще парадирам- Камен Донев и Мариус Куркински, заяви развелият българския трикольор на сцената на Оскарите артист

Щастлив съм в този град. Така актьорът Димитър Маринов, изиграл ролята на руски челист оскаровия филм „Зелената книга”, си тръгна от любимия си Пловдив тази сутрин. Той се радва на огромно внимание и любов от киноманите под тепетата в Лъки Дом на киното. Дори се просълзи по време на бурните 5-минутни аплаузи след финала на прожекцията от втората вечер на София Филм Фест в Пловдив. А домакините на събитието от Лъки споделиха, че не помнят друг гост да е предизвиквал такъв интерес от страна на публиката.

Той разкри детайли за възможността Стивън Спилбърг и режисьорът Питър Фарели да направят филм за живота и перипетиите на Димитър Маринов, каквото желание двамата са изявили. „Това все още е само една идея. Но единственото, на което аз ще държа до край, е никога да не се споменава моето име. Защото това не е история на Димитър Маринов, а история на един човек. Както всеки един от вас в този салон си има своя живот, своите тегоби, своето детство и път и това е по-важно за всеки един от живота на другия. Ако този филм се направи той трябва да е като метафора какво би могло да се случи на един човек и как този човек е успял да намери начини да стигне докъдето е стигнал. Аз не съм дошъл в Америка, за да стана известен в България, както много други. Аз съм отишъл да си върша работата и да вярвам в това, което правя. Девет години съм снимал в топ сериали, реклами, с големи звезди съм работил и никой нищо не знае, защото не го казвам и не парадирам. Защото това за мен не е важно. Аз искам да играя с двама актьори и тогава ще го кажа и ще парадирам- Камен Донев и Мариус Куркински. Затова откакто съм пристигнал в България съм спал по два часа в денонощието. Не съм се напивал нито един път, защото нямам време. Не съм се видял с най-скъпите си приятели. Защото исках да се видя с вас. Тъй като това, което се случи не е Димитър Маринов, а сте вие- част от моя живот като държава, като България”, каза след като се просълзи няколко пъти актьорът снощи.

След представянето Маринов се разходи из нощен Пловдив и успя да се наспи за първи път от пристигането в родината си в Art guest house 8 ½. На закуска в Долче Фелини той написа послание за емблематичната сладкарница и откликна на всички молби за снимки, за да си тръгне от широко усмихнат от Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина