АктуалноКриминалеНовини

Десетокласничката взела нож от училищния стол, за да прободе съученичката си

Това говори за умисъл, коментират криминалисти

От училището не са сигнализирили в Полицията

Регионалното управление по образованието в Пловдив прави проверка по случая в гимназия „Св. Климент Охридски“

Соня Попова

Във вторник в 13,30 часа се е случило нападението в коридора на пловдивската гимназия „Св. Климент Охридски“, която се намира на бул.“Васил Априлов“, по данни на полицията. Припомняме, че от бюлетина на ОД на МВР вчера бе оповестено, че Тийнейджърка наръгала съученичка в гимназия в Пловдив.

Днес бе потвърдена официално информацията, че от училището не са сигнализирали в Полицията. Според казаното от директора на Областната дирекция на вътрешните работи пред бнр, след инцидента са извикани родителите на двете момичета, които са ги отвели вкъщи. „По-късо семейството на пострадалото момиче го е завело в Спешен кабинет на УМБАЛ „Свети Георги“, където е получило лекарска помощ. Тогава ние научихме за инцидента,“ заяви ст. комисар Атанас Илков.

Спречкване е имало няколко часа по-рано по време на контролно в един от сутрешните часове. Едната от десетокласничките дъвчела дъвка шумно и мляскала, което подразнило съученичката й, да направи оплакване, че ѝ пречи да чуе въпросите за контролното упражнение. Учителката веднага внесла ред в часа, разказват съученици да двете девойки.

Пререканията между тях продължили и през следващите часове, под формата на подмятания, преразказва свидетелски показания директорът на гимназия „Св. Климент Охридски“ Здравко Димитров.

Резследващите органи отказват информация какво точно е използваното оръжие. Началникът на РУО – Пловдив обаче Иванка Киркова потвърди пред медиите, че  нападателката е поискала от столовата ножа. Киркова коментира, че случаят е много сериозен.

Съучениците разказват още, че в часа по физическо едното момиче, което било освободено от това занятие, отишло в стола на школото и поискало нож „да си обели ябълката“. Девойката обаче напуснала училищния стол с хладното оръжие. Тийнейджърите разказват още, че тя е причакала другото момиче в коридора на път за кабинета на педагогическия съветник. Пострадалата е била изпратена там от класния си ръководител, Придружавана от друга съученичка, заради скандала по-рано, разказват децата. След като се разминали в коридора, въоръжената тийнейджърка нападнала другата в гръб.

Според неофициална информация прорезната рана е дълбока около 1 – 1,5 см. И не носи опасност за живота на момичето. Преживеният шок обаче е огромен, коментират психолози.

Педагогически съвет в гимназия „Св. Климент Охридски“ в Пловдив, насрочен за следващия четвъртък, ще решава какви наказания да наложи на двете десетокласнички.

Момичетата не са от Пловдив, а от населено място в областта, учат в гимназията от една година.

Припомняме , че по случая е образувано досъдебно произвоство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължават разследващи и  инспектор  „Детска педагогическа стая“ от районното управление.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина