АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

„Демократична България” в патова ситуация, номинираният за кандидат за кмет Йордан Иванов даде отвод

Градският лидер на ДСБ смята, че кандидатурата на обединението трябва да е надпартийна

„Демократична България” в Пловдив е в патова ситуация. Малко месец и половина преди местния вот номинирания за кандидат за кмет Йордан Иванов даде отвод. Председателят на ДСБ в града бе номиниран от местната структура на другата партия в съюза „Да, България”, но се отказа от битката за градоначалник.

„Считам, че Демократична България – Обединение(ДаБГ, ДСБ, Зелените), като единственият център на разум, мъдрост и работещи политически решения в обществения живот, трябва да даде отговор на „вечните кандидати за кметове на Пловдив“ с надпартийна кандидатура, както бе настоявано многократно от приятелите в общността. Това е и причината да си дам отвод”, мотивира решението си Иванов.

Ето още какво написа във фейсбук Йордан Иванов:

„ Аз съм човек с неприкрити политически амбиции и, признавам, ми бе особено трудно да взема за себе си това решение след направените номинации. Вярвам, че себеотрицанието в политиката е рядко срещано в българската среда, а то е нужно на десния гласоподавател повече от всякога. Именно надпартиен кмет на Пловдив може да събере доверието на десетки хиляди пловдивчани и да постави на място(натика в ъгъла на управлението на града) вечните кандидати за кметове в града.

Завявам пълна готовност Демократична България – Обединение(ДаБГ, ДСБ, Зелените) да постигне и онзи политически успех в Общински съвет, който ще подобри работата на местния парламент, като разкрие договорките между всички партии вътре и даде решения на множеството проблеми в Пловдив като транспортния проект, автомобилния хаос, презастрояването, корупционните афери и данъчната политика.

Като продължение на дългогодишната ми работа и именно поради горното, ще търся преференциално Вашето доверие за общински съвет, тъй като считам че смелостта в общински съвет да не се предаде интереса на десния гласоподавател, както се случи последните 8 години, трябва да бъде гарантирана.
Аз мога да бъда тази гаранция. Гаранция за честност, прозрачност и последователност. Доказал съм го и няма да наруша този мой принцип. Няма да предам и Вашето доверие.

Битката за Пловдив тепърва започва.
Демократична България много скоро ще изненада статуквото!”

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Много интересен ход. Коалиция “Демократична България” показват, че са истински интелектуалци. Оставиха другите да говорят глупости и да показват клоуни няколко седмици и сега техният сив кардинал ще излезе на сцената и ще стане папа! Много красиво! Адмирации! Чакаме номинацията!

  2. Липсата на лидери винаги е била основен проблем в дясното пространство. Много жалко за момчето, ама нормално да го е страх от провал. Сега очакваме някой напудрен адвокат или архитект, на който му е все тая какво се случва в политически план.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина