АктуалноНовиниСъдТемида

Делото срещу д-р Димитров за убийството на рецидивиста Жоро Плъха отново не можа да стартира в Пловдивския съд

При третия опит не се яви жената на застреляния крадец

Третият опит за даване ход на разпоредителното заседание по делото срещу доктор Иван Димитров, обвинен за убийството на рецидивиста Жоро Плъха, отново претърпя провал. Днес причината за отлагането бе неявяването на жената, с която Жоро Джевизов – Плъха е живял.

Съпругата му Надежда Стоева и нейният адвокат Дениз Хюсеинов не дойдоха в Окръжен съд – Пловдив. Съдия Весела Евстатиева, докладва, че вчера адв. Хюсейнов е депозирал в съда молба за упълномощаване и помолил делото да бъде отложено заради заболяване. Тя насрочи нова дата за провеждане на разпоредителното заседание и постанови на 18 юли Хюсеинов да представи документи, доказващи уважителните причини за днешното отсъствие. В противен случай ще му бъде наложена глоба от  1000 лева.

Майката на жертвата и други роднини бяха пред залата, преди началото на заседанието.

Тя заяви, че не знае къде е снаха ѝ, нито детето. Ангелина поиска „най-голямото наказание, както реши съдията“. Според нея, синът ѝ не е влизал в имота на Доктора, а си е вървял по улицата, когато Димитров решил да го застреля.

Припомняме, че на 4 февруари 2019 г. от Окръжна прокуратура бе внесен обвинителен акт спрямо Иван Димитров  за това, че на 2 март 2018 г. умишлено е умъртвил Жоро Джевизов, като убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана – престъпление по чл. 119 във вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.  Доктор Димитров е предаден на съд и за това, че на 2 март 2018 г. в Пловдив е държал огнестрелно оръжие – пистолет, марка „Валтер“ и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис „1947 GEL 9M38“, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

В Окръжен съд дойде отново д-р Георги Кръстев. Дългогодишният председател на лекарската колегия под тепетата заяви, че е тук, за да подкрепи колегата си.

Обвиняемият д-р Димитров  и този път не отговори на нито един въпрос от медиите. Промълви единствено „абсолютно“ на питането дали е благодарен за подкрепата към него.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина