АктуалноНовиниСъдТемида

Делото за убийството в Кючук Париж с действащи лица военен, полицай и дознактелка се гледа при закрити врати

Защитата на военния, обвинен в убийството на полицая, и ответната страна поискаха засекретяване на заседанието заради кървави подробности, изнесени в медиите

И двете страни настояват да се преквалифицира деянието

Соня Попова

Делото срещу  младши сержанта от военно формирование в Пловдив Ангел Желязков продължава днес във Военен съд – Пловдив. Обвинението на прокуратурата срещу военнослужещия е за това, че на 21.05.2018 г. около 01.00 часа пред  жилищен блок в пловдивския квартал Кючук Париж, чрез нанасяне на един удар с нож в областта на сърцето, умишлено е умъртвил Добромир Лазаров от Сопот, като убийството е  извършено по особено мъчителен за убития начин – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр.2 във вр. чл. 115 от НК.

Днес и защитата на Желязков, и частното обвинение поискаха делото да се гледа при закрити врата. Адвокатът на близките на  убития полицай Добромир Лазаров се мотивира с „накърняване на нравствеността на участниците“ в трагичния любовен триъгълник.

Защитата на военния – адвокат Красимир Елдъров, поясни, че искането му е заради  публикация, в която се цитират протоколи и думи на сестрата на убития с изключително кървави подробности за състоянието на тялото на полицая.

По думите на адв. Елдъров, се очаква днес в залата да бъдат изслушани показания на пряк свидетел, както и да се представят на две сериозни експертизи: съдебно – медицинска и  психологическа.

„Те решават казуси, като афект, дали има превишаване на правата на неизбежна самоотбрана и съответно ще повлияят на правната квалификация на деянието,“ каза още Красимир Елдъров.

И защитата и частното обвинение искат да се преквалифицира деянието, но от гледна точка на целите на всяка една от страните в процеса. Защитата настоява, че не става въпрос за убийство, а неизбежна отбрана, докато частното обвинение счита , че това е публично умишлено убийство. Даже смята, че има и класифициращи обстоятелства.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина