АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Две-три бири фест Пловдив среща най-популярните имена в света на бирата

Премиера на пиво, ексклузивни чуждестранни участници и специална прожекция на филм, посветен на крафт бирената култура в рамките на пенливия фестивал

Остават броени дни до най-голямото събитие в навечерието на лятото. 22 и 23 юни са датите, в които в Пловдив ще се лее бира и то на една от най-централните градски локации  – границата между Капана и Главната улица, за да може максимално много посетители да се включат и насладят на качествените напитки.  Третото издание на фестивала за занаятчийско пиво „Две-три бири фест” акцентира изцяло върху микропивоварството и крафт бирата не само в България, но и на чуждестранната сцена.

А участниците обещават истинска  хмелова наслада и интересна дегустация:

Започваме с партньора на фестивала – първият крафт бирен бар в Града под тепетата – Котка и Mишка. Откакто отваря врати през 2015 г. той не спира да се развива и да предлага високачествени продукти на клиентите си, а през 2017 г. ни изненада и със собствено пиво – „Котка и мишка”. На Две-три бири фест ще можете да опитате ейл с къпини и червен ейл с букет от горски плодове за любителите на по – леките и плодови вкусове и сесиен ИПА – за ценителите на по-охмелените напитки.

Веселите пивовари от Диво пиво се преродиха отново като феникс, за да гостуват с мечата си отвара. Тя е сварена в чисто новото им местенце, а в синхрон с идеята за намаляване на отпадъка от пивоварството, те ще се представят и с нов експериментален продукт.

Трима и Двама чисто и просто си обичат бира и я правят с кеф и мерак. Те са малка и независима пивоварна, чиято цел е да експериментира и споделя постигнатото. Те подкрепят добри инициативи, отскоро движат магазинче за крафт бира и са отговорни за доброто настроение в Н’дей бара Тангра. А през уикенда ще са на фестивала и за вас!

Айляк е български бранд за крафт бира, основан в София, сварен в Гърция. Бирите на “Айляк-а” напълно отговарят на заявката за тях. Поредица от силно охмелени горчиви бира, за които са използвани само качествени съставки, изработени по най-новите технологии. #заеднобичимайляк

За поредна година един от най-популярните бирени брандове в страната не спира да ни изненадва. Бял Щърк започна полета си и забрави да се върне в гнездото – нови видове бира, колаборации и завръщане към любими класики. От началото на месец юни е готов и най-новият им проект “Република Бял Щърк” в KoceptSpace. В своята резиденция те ви очакват с всичките си 20 крана наливна бира.

На третото издание на Две-три бири фест отново ще вземе участие и локалният магазин за крафт бира – Beer Shop- В света на бирата. Те имат собствено решение за справянето с жегите във Филибето и ще презентират най-новата марка бира при тях – Гайда, както и селекция от чуждестранни хмелови отвари, разбира се.

Една от най-малките пивоварни в страната – Артизан Казан, също ще  присъства със собствен щанд. Миналата година тяхното предложение от класически IPA, беше пресушено още на първият ден от фестивала, така че побързайте с дегустацията този уикенд.

Българо-сръбската дружба не е за подценяване!На улица “Златарска” на 22 и 23 Юни ще можете да опитате биричките на популярната сръбска пивоварна Dogma, представени от българския им вносител Dogma Bulgaria. Качеството е налице и има за всекиго по нещо.

Биротерапия са бирен магазин в Пловдив, където е свежо и пълно с разнообразни бирички. Брандът продължи естественото си развитие и с първата собствена марка пиво, сварена под техен надзор в малка пивоварна в Чехия. Бирата е лагер, а вкусът е чист и приятен. Заповядайте да опитате новата бира на Биротерапия – БохемЪ, в града на бохемите.

Metalhead  са бургаски бранд, който вари бирата си в Холандия, в симпатичния Утрехт. Но от този месец – те са вече горди собственици на пивоварна.Вечно в крак с модата, те следяха всички бирени тенденции и предоставяха на бирените фенове нови и нови вкусни еликсири. От горчиви ейлове, през охмелени лагери, че чак до високоалкохолни бири.

Отново от морето пристигат и Beer Bastards, които се завръщат към серията си, посветена на старите български ленти, с най-новото попълнение Баш Майстора. Задължително наминете, за да дегустирате.

Пивотека са гръбнакът на голяма част от бирената сцена в България. На фестивала те ще се превърнат в истинска Хала. Това е името на първата им собствена бира-светъл лагер за топлия сезон. Свежа, пивка, утоляваща жаждата.

Специално местенце на фестивала, а и в текста няма как да не отделим и на чуждестранните участници, които  се присъединяват ексклузивно, за да презентират бири, непредлагани до момента в България. Те ще могат да бъдат консумирани само в рамките на двата фестивални дни.

Kompaan Brewery е представител на холандското бирено кралство. Те са малка пивоварна, която минава през естествения път на израстването, а към днешния момент вече разполагат с висококачествена пивоварна и модерно оборудване, с което да варят вкусната си биричка.

Flying inn ще кацнат специално в града под тепетата, за да представят невероятните си хмелови еликсири. Основана през 2016 година в Испания, пивоварната продължава неотлъчно да следва своето мото „Варим, каквото ние искаме да пием“. С винаги актуални бирени предложения печелят фенове навсякъде по света.

Съботният ден ще завърши с прожекция на американската лента „Кръв, пот и бира“, която разказва историята за огромния успех в производството на крафт бира, както и драматичното пътешествие на две пивоварни. На място на импровизираното кино на открито точно в 21 часа специално ще долетят и режисьорите Alexis Irvin и Chip Hiden, които са отворени за дискусия и въпроси за всичко, свързано с бирената крафт култура зад Океана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. А бе хора, какви шушони и джапанки ще продавате???? Крефт бирата е свързана безотказно и неизменно с хипстърите (поне по моите географски ширини)! Пускайте на феста очила с тъпи кокалени дръжки, странни шапки-идиотки , мустаци и бради !!! Хората ще се превърнат в навлеците-хипстъри и така Пловдив ще заприлича на Берлин , Кьолн и Лайпциг и ако ми се пие Gose mit малинов сироп, долитам, пия си и имам чувството, че съм си в нас!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина