АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Да убиеш от унижение и тормоз

Съдът не се смили над умъртвилата мъжа си Веска Хаджиева и я остави в ареста, въпреки че и адвокат и прокурор поискаха „домашен арест” за обвиняемата

Да убиеш след дълго стаявана болка от унижение,тормоз, побоища, пиянски запои. Такава е драматичната история на обвинената за умъртвяването на съпруга си 67-годишна Веска Хаджиева, която днес помоли Апелативния съд за по-лека мярка за неотклонение. Темида обаче я остави окончателно в ареста, въпреки че преди това и адвокатът й Орлин Търновалийски, и прокурор Андрей Атанасов поискаха изменение на постоянния арест с домашен такъв. Мотивите и на двамата бяха, че няма опасност Хаджиева да извърши друго престъпление или да се укрие.

Защитата на жената подчерта, че половин година след задържането й, деянието й все още не е конкретизирано. Той не скри изненадата си, че според обвинението Хаджиева е убивала мъжа си в продължение на 20 часа.

Според адв. Търговалийски става въпрос за неизбежна самоотбрана. Като доказателство в тази посока той разкри, че съпругът й я е тормозил години наред. Дори даде пример от време, в което подзащитната му е била хоспитализирана заради онкологично заболяване.  „Вярно ли си болна от рак, надявам се, че скоро ще умреш!“, казал мъжът й. В момента на убийството той е бил с 2,62 промила алкохол в кръвта и силно агресивен, допълни адв. Търновалийски.

Близки на Хаджиева разказаха пред Под тепето, че тормозът над нея бил дългогодишен. Той водил други жени в собствената й къща, в която живее 50г. Преди семейната си драма тя била много красива и поддържана жена, засмяна и добродушна. Явно до гуша й е дошло всичко и след поредния скандал и бой,не е издържала, смятат близките й.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. За бедните и болните ,милост няма,няма нищо, нито подкрепа, нито протекции.Тази жена за да се стигне до тук купища жалби е написала.Резултата идва едва сега. Виновна .Ще гние по затворите. Закона не можа да я защити,но я осъди на бързо .

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина