АктуалноКриминалеНовини

ДАНС проверява помпените станции в областта

В и К – Пловдив не стопанисва и поддържа язовири

При съвместна проверка на ДАНС , Отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Пловдив и представители на В и К – Пловдив днес се инспектират 8 помпени станции на територията на областта, съобщиха от пресцентъра на полицията. Охранителни обследвания ще се извършат в 5 от тях на територията на гр. Пловдив, а останалите три са на територията на Раковски, Асеновград и Храбрино.

Проверките са във връзка със зачестилите проблеми, свързани с В и К дружествата в страната, уточниха от там. Подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност и са разпоредени обстойни проверки съвместно с ТД ДАНС.

Акциите в страната са по линия на контролната дейност на обекти, осъществяващи осигуряване на питейна вода.

В Пловдив в хода на проверката е изискана информация и са получени отговори с приложения на документи от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. По отношение на В и К дружеството в Пловдив е изискана информация за дейността, собствеността, финансовото състояние и сключените договор. Извършени са проверки от различни органи и институции с функции за контрол.

Към момента установено, че В и К – Пловдив не стопанисва и поддържа язовири.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина