АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Дани Каназирева: Чиста съм пред съвестта си, знам какво направиха миналата нощ

В 13.38ч. вчера подадохме жалба в ОИК и поискахме прекратяване на паралелните проучвания в Пловдив и изземване на анкетите, заяви тя в отговор на обвиненията за манипулации в изборния ден

Ако можехме да манипулираме три екзит пола на три агенции щяхме да сме на балотаж, коментират разминаванията в преброяванията от Съюз за Пловдив

Лидерът на партията: Все още на избори купуването и продаването на гласове не е престъпление, а предимство

Иво Дернев

„Нищо изненадващо не се случи снощи. Още вечерта вчера казах, че очаквам най-вероятно да бъда трета, тъй като предстои броенето на бюлетините. Съюз за Пловдив няма членове в секционните избирателни комисии и съвсем нормално беше след тежките манипулации как Славчо изкарва 30 %, вотът да се обърне и да ни минат с няколко хиляди. Знаем какво направиха миналата нощ”. Това заяви днес на пресконференция кандидатът за кмет Дани Каназирева, която до късно вчера бе сигурен участник в балотажа на база анкетирането в изборния ден, но след паралелното преброяване и обработката на протоколите мястото й зае Славчо Атанасов. Три формации обвиниха Съюз за Пловдив в безпрецедентна манипулация на екзит половете. „Ако можеше да манипулираме три екзит пола на три агенции щяхме да сме на балотаж”, отговори днес Евелин Парасков от Съюз за Пловдив.

„Чиста съм пред съвестта си. Играх чисто, без манипулации и нито една лична обида”, подчерта Дани Каназирева. „Тежката манипулация е срещу нас. Ветрилото се отвори срещу Съюз за Пловдив. Ако ние бяхме манипулираме каквото и да било щяхме да сме на втори тур. Такава е логиката, а не обратното”, каза и Владимир Кисьов.

„Благодаря на всички пловдивчани, които упражниха правото си на глас вчера. Искам да изразя огромната си благодарност към всички пловдивчани, които ни подкрепиха, независимо дали техният глас беше отчетен или беше изгубен в купчините бюлетини снощи.  Но реално като ни отрежат четири гласа на секцията- ето ти я разликата. Знаем как се брояха бюлетините и как се пишеха протоколите. За съжаление все още на избори купуването и продаването на гласове не е престъпление, а предимство. Истината е, че през цялата кампания от наша страна беше абсолютно коректна. Излизаме с чест и достойнство от това състезание”, подчерта Дани Каназирева.

„ Тази кампания станахме свидетели на безпрецедентна медийна пропаганда и тежки социологически внушения, които продължиха и в деня на изборите. Много е нелепо големи партии с голямо самочувствие да оправдават загубата си и ниския си резултат с наши манипулации. Това е крайно недостойно. Ние вчера в 13.38ч. подадохме жалба в ОИК и поискахме прекратяване на паралелните проучвания в Пловдив и изземване на анкетите, за да не се допускат внушения за предварително предопределяне на изборните резултати. Жалбата бе срещу самите агенции и самата процедура. Ако ние сме манипулирали, няма да искаме прекратяване дейността на социологическите агенции на територията на Пловдив. Същите тези агенции, които даваха по-голяма резултат за Славчо на първи тур от този на Здравко Димитров. Едвам го избутаха до 16 процента. Ако това е успех за него, нека бъде жив и здрав. Все пак искам обаче да поздравя и Здравко Димитров, и Славчо Атанасов за достигането им на балотаж. Желая разум и едно добро управление в полза на града ни”, каза още Дани Каназирева. Тя уточни, че на този етап Съюз за Пловдив няма коментира дали ще подкрепи някой от двамата кандидати на втори тур.

„Отказахме да играем тяхната игра и логично я загубихме, тъй като нямаме тези средства, които имат големите, в кавички, партии. Избрахме да играем честно и открито”, каза Евелин Парасков. Той показа анкета на една от трите социологически агенции, която е отпечатана с фабрична подчертавка под името на Славчо Атанасов на въпроса „За кого гласувахте преди малко”. А на въпроса „Кого ще подкрепите в балотажа?” има само два варианта като отговор- Здравко Димитров и на Славчо Атанасов.

„ Все още явно не сме доживели като общество да видим честни избори. Дано някога се случи. Но няма да се откажем, тъй като още снощи бяхме готови за този резултат”, включи се отново Дани Каназирева.

„Имаме констатирани огромни дисбаланси между вот за кмет и вот за листа, които са невъзможни. Това на нас ни дава сигурност, че тези протоколи са манипулирани. Ще направим своите проучвания и ще решим дали ще заведем дела”, допълни Парасков.

 „На социолози не вярваме. Но не вярваме и на брокери”, каза на финал на пресконференцията той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

21 коментари

  1. Поздравления за умния ход на Бойко. Назначава ки тази жена той показа фалшивото и лъжливото й лице пред цял Пловдив. Фалшиво ими, фалшива биография, фалшива партия. Да им е честито и да си смъркат заедно!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина