АктуалноИзбориМненияНовиниПод ножа

Гергов срещу Бебето в битката за градския лидер на БСП

Иван Петков никога не е крил мнението си по всички щекотливи въпроси в Столетницата

На моменти дори открито влизаше остро с бутонките в краката на всевластния партиен лидер

Засилен интерес към предстоящия избор демонстрират и от централата на БСП в София. Тази събота в Пловдив пристига партийният лидер

От началото на годината Столетницата в Пловдив е в трескава подготовка на предстоящата в средата на март Градската конференция на социалистите. На нея се очаква съдбовния избор на нов председател за градската организация под тепетата. Битката за лидер на БСП в Пловдив се очертава епична, от изхода ѝ зависи дали левицата ще се модернизира, или ще продължи да вегетира.

Припомняме, че желание и воля за промяна младите в партията декларираха още на миналогодишната градска, конференция когато спретнаха кушия на Тодоровден. Тогава социалистите бяха на косъм да осъмнат с нов председател. Георги Гергов пък тогава открито заплаши с „папки“ от трибуната на градската конференция, което генерира нова вълна на недоволство у социалистите под тепетата. Накрая само 9 гласа оставиха статуквото да изкара мандата си докрай. Можете да си припомните историята в статията Кушии на градската конференция на БСП.

Красмир Трифонов

Според проведените до момента събрания по клубовете 22 са кандидатите за мястото на сегашния лидер Красимир Трифонов, който Гергов защити миналата година, заплашвайки, че ако „махнете Краси и аз си тръгвам“. С най-много номинации до момента са бизнесменът Георги Гергов и бившият общински съветник Иван Петков-Бебето, който също е предложен от всички районни организации.

Битката „Гергов срещу Бебето“ за градския лидер на БСП ще е меко казано интересна. Иван Петков никога не е крил мнението си по всички щекотливи въпроси в Столетницата, като на  моменти дори открито влизаше остро с бутонките в краката на всевластния партиен лидер.

Засилен интерес към предстоящия избор демонстрират и от централата на БСП в София. Тази събота в Пловдив пристига партийният лидер.

Корнелия Нинова ще участва в дискусия, организирана от Дискусионен клуб „Георги Кирков“ на 8 февруари 2020 г. (събота) в зала „Марица“ на хотел „Марица“. На форума ще бъдат обсъдени темите за избора на председател на БСП, за вече започналия цикъл отчет и избори в столетницата, както и актуални политически въпроси.  Модератор на форума ще бъде Иван Петков – общински съветник от БСП-Пловдив (мандат 2015-2019).

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина